RK NEXE
11.9.2024., 19:27
PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA B

Našičani su ohladili Moslavinu na “minus 14”

Rukometaši NEXE-a uvjerljivo su krenuli u novo prvenstvo Paket24 Premijer lige. Našičani su na startu igrali protiv Moslavine iz Kutine, koja je u goste stigla s novim trenerom Markotom i izgubila s uvjerljivih 37:23.

Gromovi su, očekivano, upisali prve bodove na otvaranju "Premijerke" pred domaćom publikom, kojoj se predstavila gotovo kompletno izmijenjena momčad u odnosu prema prošloj sezoni. Trener Krešo Ivanković izrotirao je sve igrače i svima dao priliku da se predstave publici u prvoj službenoj utakmici. Već nakon sedam minuta NEXE je vodio 5:1. Štrlek i Dolenec trčali su naprijed i realizirali kontranapade, a ubrzo su im se pridružili i ostali igrači. Imali su domaći sedam pogodaka prednosti, no do kraja prvog poluvremena Kutinjani su smanjili na četiri razlike (16:12).

NEXE 37 (16)

Moslavina 23 (12)

NAŠICE - ŠSD OŠ kralja Tomislava. Suci: Igor Emanović, Zoran Mikić (Štivica)

NEXE: Bakić 2, Haseljić 2, Krajcar, Klimkow, Marguč 5, Car (6 0brana/1 sedmerac), Radovanović (8 obrana/1 sedmerac), M. Moslavac 2, Manci Mičević 1, Dolenec 3, Štrlek 7, L. Moslavac 4, A. Cenić, Vučko 2, Lučin 4, Kozina 5

MOSLAVINA: Gorčan (1+0), Delić, Vidoš, Malec 2, Krndelj 2, Šehić 4, Leskarac, Lukes 4, Purić (6+1), Laljek 2, Daničić, Mlakar 1, Mihaljević 4, Negran 2, Lukačec 2, Kristić (2 obrane)

Sedmerci: NEXE: 8-7, Moslavina: 4-2; Isključenja: NEXE: 4 minute (L. Moslavac 2, Vučko 2); Moslavina: 2 minute (Daničić 2)

U nastavku ponovno dobra igra, kako u obrani tako i u napadu, uz žestok tempo, koji gosti iz Kutine nisu mogli pratiti. Prednost je iz minute u minutu rasla, a nakon serije 8-1 "Gromovi" su 15 minuta prije kraja stigli na 12 pogodaka prednosti. Do kraja utakmice prednost je još malo "podebljana", na ugodnih 14 razlike. Manuel Štrlel postigao je sedam pogodaka, zanimljivo, sve u prvom poluvremenu. Gal Marguč i kapetan Krešo Kozina postigli su po pet uz stopostotni učinak, a bez promašaja su bili i Tin Lučin (4/4) te Leon Vučko, Ibrahim Haseljić i mladi Matko Moslavac (2/2). Ponovno odličan učinak naših vratara, koji su podijelili posao i ukupno zaustavili 14 udaraca. NEXE već u subotu igra novu prvenstvenu utakmicu. U Našicama će se igrati slavonski derbi. U goste stiže Bjelin-Spačva Vinkovci.