ŽRKOS
6.9.2024., 19:45
RUKOMETAŠICE OSIJEKA SPREMNE ZA SLUŽBENI START

Naš cilj: Napraviti iskorak s obzirom na prethodni ciklus. Biti u sredini

Trajalo je malo više od mjesec dana. Radile su punom parom, trenirale dvaput dnevno. Igrale su se i utakmice, sve kako bi se što bolje spremile za početak nove sezone. Rukometašice Osijek otvaraju je u subotu u Pločama, prvo je to prvoligaško kolo. Početak još jednog ciklusa, koji će trajati sve do pred kraj srpnja sljedeće godine.

U tom razdoblju pokušat će se realizirati i postavljeni ciljevi, koji nisu nerealni. Ne znači da su i lako ostvarivi, ali iskusni stručnjak na klupi prvoligašica s Drave, Zdenko Kordi, vjeruje da sastav s kojim trenutno raspolaže ima kapacitete da na parketu ostvari planirano.

- Bilo je nekih manjih promjena u svlačionici, ali kostur ekipe koja je iznijela prošlu sezonu i dalje je tu. Pripreme su odrađene standardno, odigrali smo i šest provjera, koje smo riješili u našu korist. Rezultatski imperativ, naravno, nije bio postavljen, ali dobra je spoznaja da smo iz punog treninga u tim susretima bili dobri. Jedini problem koji se javio vezan je uz ozljedu pivota Žane Bulatović, a i dvije su nam igračice imale koronu. Nadam se da će na tome i ostati - kaže trener ŽRK Osijek, koji ove godine slavi i okrugli rođendan. Za 70 svjećica najbolji poklon bio bi...?

- Napraviti iskorak u odnosu prema prethodnom ciklusu. Ostvariti plasman u sredini, odraditi prvenstvo bez nekih stresnih situacija. Vidjeti koji su i onda temelji za daljnju nadogradnju. Na proljeće podvući crtu i vidjeti neke daljnje smjernice. Prije su se pravile četverogodišnje projekcije, sada to ipak nije moguće, ali bilo bi poželjno u vrijeme kada slavimo 70. rođendan, razmišljati i o bliskoj budućnosti - smatra Kordi.

GOJKO MITIĆ

Kakva je sadašnjost pokazat će premijera u dvorani Doma športova u Pločama, gdje u subotu od 19.30 Osječanke kreću u borbu za bodove.

- Svi jedva čekamo početak te da vidimo i neke prve rezultate rada preko ljeta. Gostujemo kod ekipe i kluba koji se posljednjih sezone ustalio u vrhu na svima razinama. Lani su završili četvrti, igraju na međunarodnoj sceni, a vidim da nisu puno mijenjali ovog ljeta. Kvalitetan protivnik i odmah jedan težak ispit, na koji ne idemo bez ambicija. U svaku utakmicu ulazimo s respektom prema protivniku, ali i vjerom da možemo prikazati dobru partiju. Vidjet ćemo kakvi će biti rezultati. Sada je ipak još prerano bilo što prognozirati. Treba vidjeti snagu konkurencije, ne samo prvog protivnika nego i ostalih. Najvažnije je da smo dobro radili i da smo spremni za start - kaže Zdenko Kordi.

DERBI KASNIJE OD OSTALIH

Elitna ženska rukometna divizija ove sezone broji 14 klubova, koji će se boriti za što bolji plasman u 33. prvoligaškom izdanju. Većina dvoboja 1. kola na programu je u subotu. Osim u Pločama, još se sastaju: Split – Dugo Selo ‘55, Sinj – Zrinski, Rudar – Bjelovar, Zelina – Zamet i Koka – Trešnjevka. Kasnije se igra samo veliki derbi, 11. rujna u Koprivnici, premijerno kolo zaključuju Podravka Vegeta – Lokomotiva Zagreb.

Posljednje prvenstvo Dalmatinka je okončala na visokoj, četvrtoj poziciji, a Osijek je bio osmi u konkurenciji 13 klubova. U međusobnim susretima obje ekipe nisu dopustile da bodovi napuste domaći parket. Na Zrinjevcu je završilo 29:28 (13 pogodaka Frančić), a prije šest mjeseci Dalmatinka je uzvratila s kamatama (31:18). Vidjet ćemo kako će biti na otvaranju sezone 2024./25.