Osijek, 31. 08. 2024, SD Zrinjevac. Rukomet, žene, turnir, Osijek - Krivaja.sniimio GOJJKO MITIĆ

Osijek - Krivaja

GOJKO MITIĆ
1.9.2024., 18:42
MEĐUNARODNI TURNIR RUKOMETAŠICA

Trofej ostao na Zrinjevcu, Osijek spreman za početak sezone

Odradile su rukometašice s Drave uspješnu "generalku" prije nove sezone, koja starta sljedećeg vikenda. Osijek je zapravo imao dvije utakmice u istom danu, a one su odigrane u sklopu Osijek Trophy, međunarodnog turnira, na kojem su uz domaćina i slavljenika (70. rođendan) nastupili još Mohacsi TE 188 i Krivaja (Zavidovići). Gošće iz Mađarske i BiH nisu se na parketu mogle ravnopravnije nositi s domaćinom, koji je s dvije uvjerljive pobjede osvojio osmo izdanje turnira, na kojem je i važio za najbolji sastav. Igračice Zdenka Kordija to su i opravdale na parketu u sparnoj dvorani Zrinjevac, gdje uvjeti nisu bili baš idealni za igru, ali igračicama sva tri kluba to i nije previše smetalo da se ipak pokažu u svom najboljem trenutnom izdanju.

Osijek, 31. 08. 2024, SD Zrinjevac. Rukomet, žene, turnir, Osijek - Krivaja.sniimio GOJJKO MITIĆ

Osijek - Krivaja

GOJKO MITIĆ

Osijek je upisao dvije pobjede, nešto bolji otpor pružio je Mohacsi TE 1888, posebno u drugom poluvremenu dvoboja, koji se inače igrao 2x25minuta. Puno lakše i uvjerljivije bilo je protiv Krivaje, koja u 50 minuta nije mogla pratiti tempo hrvatskog prvoligaša. Treba još naglasiti da su svoje dvije utakmice domaće igrale u vezanim terminima, bez previše vremena za predah, ali su izdržale 100 minuta u dosta dobrom ritmu, što znači da je sve na svom mjestu uoči prve prvenstvene utakmice.

Najbolji nastupi

Rezultati: Mohacsi TE 1888 – Krivaja 31:19 (16:8), Osijek – Mohacsi TE 1888 33:25 (19:11) i Osijek – Krivaja 36:18 (18:7). Poredak: 1. Osijek 4 boda, 2. Mohacsi TE 1888 2 boda, 3. Krivaja bez bodova.

Najbolja igračica je Osječanka Lea Hren, njena suigračica Petra Frančić je najbolji strijelac (14), dok je prva vratarka turnira Dorina Bartok iz mađarskog prvoligaša.


- Odradili smo planirano, kako smo se i dogovorili. Moglo je biti i bolje u nekim segmentima, prije svega u defenzivnom dijelu. Primjerice u drugom poluvremenu protiv Mađarica, kada smo imali deset razlike, a potom smo suparnicama dopustile seriju od šest pogodaka. Sličnu smo utakmicu odigrali prije dva tjedna i kod njih u Mohaču, ali na kraju je presudila ipak naša kvaliteta. Uvježbavali smo neke stvari prije prve službene utakmice, bilo je i dosta rotacija (očekivano više protiv Krivaje), tako da je i logično bilo nekih oscilacija u igri - kaže Lea Hren.
Ona je na kraju proglašena i najboljom igračicom turnira. Zabila je i sedam pogodaka (pet protiv Pečuha i dvije protiv Krivaje), a osim nje, dvije pobjede i prvo mjesto na turniru izborile su: Katarina Borac (obrane 7+0, 1+1), Brkić (2+0, 8+0), Čivić (0,1), Josipović (7,4), Kruljac (2,3), Jozanović (2,4), Vrajić (0,1), Jelečvić (0,2), Prčić (0,1), Matić-Todorić (0,1), Frančić (7,7), Grgić (4,4), Vrdoljak (1,2) i Pehar (5,4).