ŽRK OSIJEK
30.8.2024., 18:21
MEĐUNARODNI TURNIR RUKOMETAŠICA NA ZRINJEVCU

OSIJEK TROPHY Generalka uoči nove sezone, dolaze ekipe iz Mohača i Zavidovića

U punom su pogonu već mjesec dana. Rukometašice s Drave polako privode kraju pripreme za novu prvoligašku sezonu, koje su započele još 29. srpnja. U tom se razdoblju treniralo dvaput dnevno, igrale su se i prijateljske provjere, a protivnice su bile ekipe iz Mađarske. Sastav Zdenka Kordija slavio je u sve četiri provjere, po dva puta igralo se protiv Pečuha i Kozarmislenya.

- Rezultatski je to ispalo i dosta uvjerljivo, ali to nije bio primaran cilj. Isprobali smo sve igračice koje su u procesu, a sada već imamo neke konture i ideje s kojima krećemo uskoro u nadolazeću sezonu - kaže trener ŽRK Osijek, koji je tijekom ovih mjesec dana imao i manjih problema. Ozljedu skočnog zgloba zaradila je Žana Bulatović, a u svlačionicu je na mala vrata ušao i COVID.

- Kako sada stvari stoje, Žana bi mogla i preskočiti 1. kolo za osam dana u Pločama. Korona, pak, nije previše utjecala na brojčano stanje, ali tu ipak moramo biti oprezni, koliko to uopće i možemo. Nadamo se da se ništa neće dodatno širiti. Ostalo je sve OK, radilo se dobro, ispunilo se sve ono što smo i zacrtali na okupljanju krajem srpnja - naglašava Kordi.

Tada se znalo da će dvije posljednje provjere Osječanke imati na svom parketu. Već po tradiciji, uoči novog natjecateljskog ciklusa, klub organizira jednodnevni turnir, kojim se najavljuje start prvenstva. Ove godine slavi se i 70. rođendan, u koji se odlično uklapa i osmo izdanje turnira Osijek Trophy. Za prigodan trofej, uz domaćina će se u subotu boriti mađarski Mohač TE 188 i BiH premijerligaš Krivaja iz Zavidovića.

- Umor je prisutan, to je i razumljivo, ali, bez obzira na to, želimo se na našem turniru predstaviti u najboljem mogućem izdanju. Ulazimo u ove dvije posljednje utakmice iz punog treninga. Bit će zahtjevno, jer igramo dvije utakmice zaredom. Trebat će nam puno energije da to odradimo na željeni način. To naravno samo po sebi najavljuje da ćemo rotirati najviše što možemo - najavljuje trener Osijeka, koji potom u tjednu uoči ligaškog starta, više neće imati prijateljske provjere.

SUBOTNJI RASPORED

l 13.50 sati: Svečano otvaranje turnira

l 14 sati: Mohač TE 1888 – Krivaja

l 15.30 sati: Osijek – Mohač TE 1888

l 17 sati: Krivaja - Osijek

Nakon 8. Trofeja Osijek slijedi završni glanc i pripreme za prvo gostovanje sezone gdje će se tražiti prvoligaški bodovi. Ono pravo kreće 7. rujna protiv Dalmatinke u Pločama, a što možemo očekivati od osječkog sastava, najbolje ćemo vidjeti u subotu na Zrinjevcu u ogledima protiv sastava iz Mađarske i BiH.