HRVATSKA RUKOMET OLIMPIJSKE IGRE PARIZ 2024FOTO: SLOBODAN KADIĆDOMAGOJ DUVNJAK
SLOBODAN KADIĆ
16.8.2024., 17:55
KRAJ JE BLIZU

Duvnjak: Ako me trebaju, tu sam, posljednji put

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se proslavila na olimpijskom turniru u Parizu, naime, vratila se kući odmah nakon igranja u skupinama. Nakon neuspjeha počelo je šuškanje kako je Pariz bilo posljednje veliko natjecenje na kojem je Domagoj Duvnjak kao kapetan predvodio reprezentaciju, ali Duvnjak još nije rekao zbogom. Njegov kraj u hvatskom dresu je blizu, a izgledan je scenarij u kojem će se Đakovčanin od najdražeg dresa oprostiti početkom sljedeće godine, kad će Hrvatska zajedno s Danskom i Norveškom biti suorganizator Svjetskog rukometnog prvenstva.

- Već sam razgovarao s izbornikom Dagurom Sigurdssonom. Ako sam potreban reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo, tu sam da odigram za Hrvatsku još jednom, posljednji put - izjavio je Duvnjak u razgovoru za Kieler Nachrichten.

Hrvatska će početkom 2025. na SP-u u Areni Zagreb igrati u skupini s Bahreinom, Argentinom i Egiptom, potom naši rukometaši ostaju i u drugom krugu u Zagrebu, naravno ako prođu skupinu. Inače, jedno polufinale SP-a igrat će se u Zagrebu, drugo u Oslu.

Duvnjak ima 36 godina, a za Hrvatsku je debitirao na SP-u u Njemačkoj sad već daleke 2007. godine. S reprezentacijom je proživio lijepe, ali i ružne trenutke. Lijepi su bili kad su se osvajale medalje, a Duvnjak ih je u reprezentativnom dresu osvojio čak osam na velikim natjecanjima. Nikad nije uspio osvojiti zlatnu medalju, no ima broncu s Olimpijskih igara u Londonu 2012., srebro i broncu sa svjetskih prvenstava te tri srebra i dvije bronce na europskim prvenstvima.

Nakon početaka u rodnom Đakovu Duvnjak je preko Zagreba stigao do Njemačke, gdje je Ligu prvaka osvajao dvaput, s HSV Hamburgom 2013. i s Kielom 2020. godine. U dresu Kiela osvojio je i EHF kup 2019. S HSV-om bio je i prvak Njemačke 2011., a s Kielom je Bundesligu osvajao 2015., 2020., 2021. i 2023. godine