RK OSIJEK
13.8.2024., 18:19
RK OSIJEK IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Festetics de Tolna: Klub ćemo voditi kao malu firmu

Novi predsjednik Kluba dobio je mandat do prosinca 2026. godine

U ponedjeljak je Rukometni klub Osijek održao izbornu skupštinu, na kojoj je imenovan novi predsjednik. Nakon tri i pol godine, možemo reći, uspješnog vođenja predsjedničku funkciju napustio je Krešo Tomas, a na njegovo mjesto imenovan je Mario Festetics de Tolna.

Kako se je sam predstavio novi predsjednik osječkog premijerligaša na press-konferenciji u dvorani Zrinjevac neposredno nakon skupštine, radi se o diplomiranom pravniku i poduzetniku sa 17-godišnjim iskustvom. U svojoj profesionalnoj ulozi uspostavio je suradnju s brojnim sportskim subjektima, pa tako i s Rukometnim klubom Osijek.

Prije nego što se obratio novi predsjednik, svoju dosadašnju ulogu kratko je rezimirao i dojučerašnji čelnik kluba.

- Mogu reći da je iza mene tri i pol godine uspješnog rada, ali sam zaključio da je vrijeme prepustiti palicu nekome drugome. U ovom periodu ušli smo u Premijer ligu, već treću godinu igrat ćemo u tom rangu natjecanja, klub je stabilan, kako u financijskom tako i u kadrovskom smislu, te u igračkom kadru kao i smislu trenera - rekao je Krešo Tomas, koji će ostati u Klubu kao član Izvršnog odbora.

RUKOMETNI KLUB OSIJEK, VELJAČA 2024.FOTO: RK OSIJEK
RK OSIJEK

Novi predsjednik za početak je iznio klupske planove. Neki od njih ne razlikuju se od planova ni jednog njegova prethodnika.

- Fokus nam je na seniorskoj momčadi i školi rukometa, koju planiramo pojačati. Pojačat ćemo i marketinške aktivnosti, kojima želimo stvoriti i dodatnu klupsku vrijednost. Klub, smatram, treba voditi kao malu privatnu firmu. Ostvariti da bude što više samoodrživ, jer samo tako ćemo privući i nove ljude koji su spremni pomoći u vođenju Kluba. Kada pokažemo da i sami poduzimamo aktivnosti u tom smislu. Posebice prema osobama koje su izvan Osijeka, a koje u poslovima koje obavljaju mogu pronaći svoj interes za uključivanje u klub, a mi dobiti pomoć u obliku sponzorstva. Želja je privući još više publike, primijetio sam da navijači prate Rukometni klub Osijek u sve većem broju, a to namjeravamo i nastaviti te se još više povezati s navijačkim skupinama. Igrači su ti koji pokazuju ogromnu energiju. Puno više pokazuju na terenu od onoga koliko zarađuju, manje i od klubova iz puno manjih sportskih sredina od Osijeka. S obzirom na grad odakle dolazimo, želja nam je da Rukometni klub Osijek ne bude doživljavan više kao mali klub - poručio je novi predsjednik Kluba, najavivši i neke konkretnije akcije.

NOVI IZVRŠNI ODBOR RK OSIJEK

Predsjednik: Mario Festetics de Tolna

Dopredsjednici: Vjekoslav Oršolić i Saša Ilić

Izvršni odbor: Dalibor Borota, Krešo Tomas, Janoš Andoči, Hrvoje Bugarin, Dalibor Džojić. Moguće je i povećanje broja članova Izvršnog odbora.

Planirano je, naime, povezivanje RK Osijek s jednim puno većim rukometnim klubom u europskim okvirima. Za sljedeći tjedan planirana je i prva sjednica novog Izvršnog odbora, na kojoj će se donijeti prve smjernice za rad Kluba. U tom smislu razmišljat će se i o uvođenju funkcije sportskog direktora. Vodstvo Kluba krenut će i u pregovore s potencijalnim pojačanjima za sljedeću sezonu, u kojoj je cilj stabiliziranje i smještanje momčadi u sredinu tablice, uz izbjegavanje dodatnog stresa borbe za opstanak.