Rukometaši Osijeka odrađuju prvi tjedan priprema

Rukometaši Osijeka odrađuju prvi tjedan priprema

RK OSIJEK
9.8.2024., 23:59
PRVI TJEDAN PRIPREMA

RK Osijek: Trojica su napustila klub, u ponedjeljak će Osječani dobiti novog predsjednika

Krenuli su rukometaši Osijeka još početkom tjedna s pripremama za nadolazeću sezonu. Trener Frano Veraja, koji je odradio na osječkoj klupi prošlu sezonu, za početak je imao na raspolaganju 13 igrača. U odnosu prema prošloj sezoni redove RK Osijek napustio je Roko Purić, koji je postao član slovenskog Kopera dokazavši da se i iz klubova Paket24 Premijer lige može ostvariti kvalitetan inozemni angažman.

Za osječku momčad neće više igrati ni pivot Ivan Lukac, koji je otišao u redove vinkovačke Bjelin-Spačve, kao ni lijevo krilo Dominik Liščić. Umjesto njega zasad je angažiran Ivan Barišić, koji je bio član Valpovke. Veraja je uvodne treninge odradio sa sljedećim igračima: Dino Hećimović, Lovro Frajhaut, Karlo Vašarević, Matej Zrno, Marko Maganić, Hrvoje Bošnjak, Domagoj Nedić, David Čičak, Fran Ćurić, Noa Kovačević, Niko Glavan i Luka Šarić. Nedostaju Bruno Vuković, koji je trenutno s mlađe juniorskom reprezentacijom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Crnoj Gori, te Tomislav Babić i Rok Kekez, koji imaju zdravstvenih problema. Trenutno je u fazi dogovor oko dolaska jednoga pivota, a gledajući momčad, dobro bi došao i još jedan iskusniji vanjski igrač.

- Moram pohvaliti dečke koji su došli na prvi dan priprema u zavidnoj fizičkoj spremi. Otišlo nam je nekoliko igrača, pa je ideja da ih sada nadomjestimo što boljim treningom. Nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti i još neka pojačanja kako bismo što konkurentniji dočekali početak sezone - rekao je trener Osijeka Frano Veraja, kojem će i dalje pomagati kondicijski trener Borna Wertag. Dogovoreno je i šest prijateljskih utakmica. Prva je na rasporedu već 14. kolovoza protiv Đakova na Zrinjevcu, a druga 17. kolovoza protiv Moslavine u okviru Memorijalnog turnira “Saša Cesar Celje”. Još je u planu uzvrat protiv Đakova, te ogledi s momčadima Tuzle i Borca iz Banje Luke. Bitan događaj za klupsku budućnost dogodit će se u ponedjeljak, 12. kolovoza. Naime, održat će se skupština kluba, na kojoj će biti imenovano novo klupsko vodstvo, točnije novi predsjednik. Aktualni predsjednik Krešo Tomas i dalje bi trebao ostati u klubu.