NB
31.7.2024., 08:19
RUKOMETAŠICE OSIJEKA PONOVNO U POGONU

Okosnica ekipe ostala je na okupu, u šest tjedana na meniju i šest utakmica

Posljednju utakmicu odigrale su još tamo sredinom svibnja, a od kraja srpnja rukometašice Osijeka krenule su u pripreme za nadolazeću sezonu. Ona počinje 7. rujna, što znači da će trener Zdenko Kordi imati šest tjedana da što bolje pripremi svoje igračice. Prozivka je obavljena na Zrinjevcu, igračicama i stručnom stožeru prvo se obratio predsjednik Juraj Marinić, a potom je u kratkim crtama trener Kordi izložio plan priprema, tijekom kojih će se odigrati i šest prijateljskih provjera.
- Nakon stanke prvi trening je uvijek onako malo informativnog karaktera. Upoznavanje igračica s programom i obvezama koje ih očekuju, a na prvom okupljanju vidimo i promjene koje su se u svlačionici dogodile između dvije sezone - kaže Kordi, koji u odnosu prema prethodnom ciklusu, u nadolazećem više neće računati na Lauru Šoš (otišla u Francusku), Ninu Pifar (školovanje u Zagrebu), Niku Malovan te dvije mlađe igračice, Anu Kragujević i Ninu Gardaš. Od novih lica zasad je tu samo Rea Kruljac (Brod), a priključen je i mlađi tercet iz našeg pogona, koji je dobio prigodu okušati se i dokazivati se među seniorkama.
- Prijelazni rok je do sredine drugog mjeseca, ako se ukaže potreba i prigoda, pokušat ćemo osnažiti konkurenciju - kratko će Kordi oko mogućih osvježenja svlačionice u bliskoj budućnosti.
Na prvom okupljanju tako se pojavilo 17 igračica, a ako se brojka poveća, to znači da se nešto još dovelo u prijelaznom roku. Dotada ovaj će kadar pokušati na najbolji način odraditi obveze koje je pred njih stavio Kordi, kojem u radu asistira Zdravko Lovač, a u logistici su i Mario Zelić (zadužen za tjelesnu pripremu) i Ana Rimac (fizioterapeut).
- Prva dva tjedna kombinirat ćemo dvoranu i fitnes, boravit ćemo i na vanjskim terenima. U trećem tjednu krećemo i s prvim utakmicama. Dogovorili smo dvije provjere s Pečuhom, 14. i 16. kolovoza (jedna kod kuće), te Mohačem (21.) i Kozarmislenym (23. 8), kojeg ćemo također ugostiti. Posljednje provjere su na Zrinjevcu, u sklopu 8. Trofeja Osijek, gdje će sudjelovati Mohač i Krivaja iz Zavidovića. Turnir se igra posljednjeg dana kolovoza, izvještava trener Osijeka, koji ne bi trebao imati puno posla oko uigravanja ekipe. Okosnica je i dalje tu, a sve zajedno pokušat će napraviti iskorak-dva u odnosu prema prethodnoj sezoni, u kojoj se u prvenstvu zauzelo 8. mjesto. Zasada je to 17 igračica s prozivke (plus Ema Jelečević, koja će se priključiti za 10-ak dana), kojoj su nazočile: Katarina Borac, Magdalena Brkić, Iva Ledenčan, Petra Frančić, Ana Pehar, Lea Hren, Josipa Josipović, Leona Grgić, Žana Bulatović, Ana Vrdoljak, Dea Čivić, Mia Jozanović, Tea Strusa, Iva Prčić, Lara Vrajić, Lana Matić Todorović i Rea Kruljac. n