22.7.2024., 21:43
USKORO ZAVRŠAVA ODMOR

Okupljanje rukometašica Osijeka 29. srpnja, borba za bodove startat će 7. rujna

Bit će ovog ljeta promjena u ekipi, ali najvažnije je da okosnica kadra ostaje na okupu

Još manje od tjedan dana rukometašice Osijeka mogu uživati u zasluženom odmoru. Njega koristi i trener Zdenko Kordi, koji u morskom okruženju puni akumulator za nastupajuću sezonu, koja kreće 7. rujna. Naravno, prije toga treba odraditi kvalitetne pripreme, a da se to i realizira, zadužen je stručni stožer.

- Plan je da krenemo s treninzima 29. srpnja. Pet tjedana je dosta da odradimo kvalitetan trenažni ciklus - smatra iskusni rukometni stručnjak, koji na prozivci očekuje dobro poznata lica, a bit će i nekih osvježenja u svlačionici.

- Primarno je bilo zadržati okosnicu ekipe koja je prošlu sezonu uspješno privela kraju. Zasada je potvrđen odlazak Laure Šoš (otišla u Francusku), a u naše redove iz Slavonskog Broda stigla je Rea Kruljac, koja će pooštriti konkurenciju na vanjskim pozicijama. Na prozivci očekujem 16 imena, nije isključeno priključivanje i koje mlađe igračice iz klupskog pogona, kaže Kordi, koji ne bi imao ništa protiv ni da se roster dodatno osnaži i ponekom akvizicijom sa strane. Naravno, klupska blagajna nema mogućnosti financirati neka zvučnija pojačanja, ali to ne znači da se mora odustati od pronalaženja igračica koje bi mogle biti zanimljive i u stanju nametnuti se u novoj sredini.

- Vidjet ćemo kako će se odvijati situaciju na tržištu. Znamo da na onom domaćem nema nekog velikog izbora, a nema više one situacije koja nam je išla u korist, kada su djevojke dolazile studirati u našem gradu, te usporedno razvijati i sportsku karijeru. Prijelazni rok traje do 22. kolovoza, mi ćemo dotada biti u punom treningu, vidjet ćemo jesu li nam potrebna neka nova igračka rješenja. Ako se ukaže prigoda, pokušat ćemo se osnažiti - kaže trener, koji je s onim prošlosezonskim uspio doći do mirne luke. Na kraju se stiglo i do 8. mjesta, koje je u većem dijelu sezone izgledalo kao nemoguća misija.

- Bili smo dugo u opasnoj zoni, ali imali smo dobar finiš prvenstva i na kraju smo dosta mirno sve priveli kraju. Dobro se radilo, igračice su dobro reagirale na neke moje zamisli. Igrale su i pod velikim pritiskom, ali su pokazale da se mogu i s njime nositi. Bilo je prigode za davanje minutaže i mlađim igračicama, stoga možemo reći da je sezona bila uspješna, odrađena u nekim našim realnim okvirima - smatra trener rukometašica s Drave, od kojih se u novom ciklusu očekuje i dodatni iskorak. Bio bi to i svojevrsni poklon klubu koji ove godine slavi i jubilej.

- Za 70. rođendan nećemo si nametati neke rezultatske imperative, ali jasno je da priželjkujemo da se vidi neki napredak, kao i da je napravljena nadogradnja u odnosu prema prošloj sezoni. Zato i jest važno što je okosnica kadra ostala na okupu - smatra Zdenko Kordi, koji će jasnije obrise mogućnosti svog sastava dobiti kada se odrade pripreme i krene borba za bodove.