epa11656891 Nikola Mektic of Croatia reacts after winning his Men's Doubles Finals match with Wesley Koolhof of the Netherlands against Maximo Gonzalez and Andres Molteni of Argentina at the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai, China, 13 October 2024. EPA/ALEX PLAVEVSKI
EPA
26.10.2024., 15:57
peti na ljestvici parova

ATP Basel: Mektić i Koolhof u finalu

Hrvatski tenisač Nikola Mektić plasirao se s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom u finale parova na ATP turniru u Baselu, oni su u polufinalu svladali mlade Švicarce Marc-Andreu Huesslera i Dominica Strickera sa 6-4, 6-7 (1), 10-6.

Za osvajanje prvoga seta Mektiću i Koolhofu je bio dovoljno jednom oduzeti servis suparnicima, dok su u drugom dva puta nadoknađivali "break" zaostatka no potom su u "tie-breaku" osvojili tek jedan poen pa je o pobjedniku odlučivao produženi "tie-break". U njemu su Mektić i Koolhof brzo stekli prednost koju nisu ispuštali do kraja.

Mektiću i Koolhofu je ovo šesti ulazak u finale nekog turnira ove godine, četiri su puta i osvajali naslov, u Aucklandu i Rotterdamu početkom sezone te na "masters 1000" turnirima u Indian Wellsu i Šangaju, dok su jedini poraz u završnici doživjeli u s'Hertogenboschu.

Prolaskom u finale Basela Mektić i Koolhof uvelike su si popravili šanse u nastojanju da izbore plasman na ATP Finalu, sada su peti na ljestvici parova, a na finalu će nastupiti osam najboljih po ovogodišnjim rezultatima.

U finalu će Mektić i Koolhof igrati protiv boljih iz ogleda između Britanca Jamiea Murraya i Australca Johna Peersa te Meksikanca Santiaga Gonzaleza i Francuza Edouarda Roger-Vasselina.