USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
23.10.2024., 15:45
PRVENSTVA HRVATSKE U DŽUDU

Slavonci se zadovoljni i s medaljama vratili kući

Džudašice i džudaši bili su aktivni proteklog vikenda, održane su državne smotre u raznim uzrastima, a Slavonci mogu biti zadovoljni jer kući su se vratili s medaljama.

Zagreb je bio domaćin Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore na kojem su medalje osvajali i osječki borci. Judo klub Osijek predstavljala su četiri natjecatelja, Luka Katić je u kategoriji do 73 kilograma s četiri pobjede i jednim porazom osvojio brončanu medalju. Ivan Eldić je u kategoriji do 66 kilograma s dvije pobjede i jednim porazom također bio brončani, a bez mjesta na postolju ostali su Adrian Hranjec i Ivan Katić. Hranjec je ostvario dvije pobjede i dva poraza u kategoriji do 73 kilograma, a u istoj kategoriji Ivan Katić imao je jednu pobjedu i jedan poraz. Natjecatelje su vodili treneri Sara Matijević i Damir Matijević. Na državnoj smotri uspješni su bili i članovi osječke Mladosti. Sara Imeri osvojila je srebro u kategoriji do 63 kg, a Dunja Hogl bila je brončana među džudašicama do 78 kg. Luka Micai izgubio je borbu za broncu te ostvario plasman na peto mjesto u kategoriji do 100 kg, a Esra Imeri izgubila je prvu borbu u kategoriji do 63 kg te nije dobila priliku za repasaž. Članove Mladosti su na državnoj smotri vodili treneri Željko Damjanić i Zoran Malečić.

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Hrvatska metropola ugostila je i Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i ml. kadete. Članica Mladosti Tena Mikulandra osvojila je srebro u kategoriji do 52 kg, Nikola Hogl završio je kao peti u kategoriji do 66 kg, a Sara Mikić završila je kao sedma u kategoriji do 70 kg. Nastupili su još Viktor Stanišić (-60 kg), Roko Golob (-73 kg) i Borna Mičić (+81 kg), koji nisu uspjeli ostvariti plasman. Sjajni su bili mladi članovi Judo kluba Vinkovci, koji su u Zagrebu osvojili čak pet odličja. Srebro je izborila Eva Brdar, a po broncu Lucija Lovrić Jovanović, Paula Čikvari, Lorena Pipunić i Mario Tomić. Uz to mlađe kadetkinje su zahvaljujući svojim plasmanima osvojile i pehar za ekipno treće mjesto.