USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
23.10.2024., 15:44
USPJEŠNI SLATINSKI HRVAČI

Čavrić najbolji u Kanjiži, a Ćurić prvak Hrvatske

Mladi slatinski hrvači nastavili su s berbom medalja, gdje god se pojave, uglavnom stoje na pobjedničkom postolju, a tako je bilo i proteklog vikenda. Sudjelovali su na Međunarodnom turniru u Kanjiži (Srbija) te na Prvenstvu Hrvatske u Vrbovcu.

Na vrlo jakom Međunarodnom turniru u hrvanju u Kanjiži nastupilo je 375 natjecatelja iz 16 država, među njima i šest članova Hrvačkoga kluba Slatina pod vodstvom trenera Novice Kocića. Među hrvačima U-13 Stefan Čavrić bio je najuspješniji i u kategoriji do 80 kg te osvojio zlato, a među borcima do 10 godina Gabrijel Marčinko završio je kao treći u kategoriji do 28 kg. Nastupili su još Ivano Pintarić i Aron Vašarević u U-10 uzrastu te Bartol Sartić i Milan Ivić u U-15 kategoriji.

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom za uzrast do 17 godina u Vrbovcu sudjelovao je 81 kadet iz 21 kluba, a među njima i četiri hrvača iz Slatine. Nakon što je početkom mjeseca pod hrvatskom zastavom osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Balkana u Skopju, Roko Ćurić još se jednom popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja osvojivši zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske u kategoriji do 60 kg. Na tom natjecanju sudjelovali su još Toni Jagarinec, David Vilk i Franjo Ivoš. HK Slatina ekipno je bila osma. U Vrbovcu je bio i HK Fami iz Donjeg Miholjca, njegove boje branio je Mihael Falamić, koji je svome klubu donio 17. mjesto. Ekipno najuspješniji bili su kadeti HK Lika iz Zagreba.

Roko Ćurić

Roko Ćurić

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim stilom za seniore, također u Vrbovcu, sudjelovao je 71 natjecatelj iz 17 klubova. Slavonski hrvački klubovi Slatina i Fami nisu imali svoje predstavnike, a najuspješniji je bio HK Zagreb.