Zagreb, 21.10.2024. - "Croski Media Day"- konferencija za medije hrvatske skijaške reprezentacije. Na fotografiji Istok Rodeš, Filip Zubčić, Leona Popović, Samuel Kolega. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd


 

Hina
21.10.2024., 18:26
SLJEDEĆEG VIKENDA

Starta nova skijaška sezona: Zreliji smo i iskusniji, možemo još bolje

U zagrebačkom hotelu Zonar održan je "Media Day", konferencija za medije i druženje s hrvatskim alpskim skijaškim reprezentativcima uoči nove skijaške sezone. Prošlu sezonu hrvatski skijaši odradili su sjajno i bili među Top 10 skijaških nacija u Svjetskom kupu. U kalendaru FIS Svjetskog kupa za sezonu 2024/25. na rasporedu je 37 utrka za žene (od čega 20 utrka tehničkih i 17 brzih disciplina) te 38 utrka za skijaše (21 tehničkih i 17 brzih disciplina). Hrvatski reprezentativci nastupat će u Svjetskom kupu i na Svjetskom prvenstvu isključivo na utrkama tehničkih disciplina. Proljetne, ljetne i jesenske pripreme naši reprezentativci odradili su na europskim ledenjacima Les Deux Alpes, Saas Fee, Val Senales, Solden te Pitztal kao i dvoranama u Belgiji i Litvi. Zrinka Ljutić i Filip Zubčić te prvi put i Leona Popović odradili su i trotjedne pripreme u Ushuaiji u Argentini.

- Doista smo imali dobru prošlu sezonu, a mislim da možemo imati i još bolju u sljedećih nekoliko sezona jer smo svi zreliji i iskusniji. Super smo trenirali u Ushuaiji ove godine, Zrinka, Leona i ja, gdje su nas uvjeti pomazili. Sezona počinje već za tjedan dana u Söldenu i nadam se dobrim rezultatima - izjavio je naš najuspješniji natjecatelj i treći veleslalomaš u prošlogodišnjem poretku FIS Svjetskog kupa, Filip Zubčić.

Nova sezona FIS Svjetskog kupa počinje sljedeći vikend, 26. i 27. listopada, klasičnim utrkama veleslaloma za žene i muškarce u austrijskom Söldenu, a početak za slalomašice i slalomaše je 16. i 17. studenoga u finskom Leviju.