EPA
20.10.2024., 18:55
“Slam šest kraljeva”

Sinneru šest milijuna, Nadalu zlatni reket

Prvi tenisač svijeta, 23-godišnji Talijan Jannik Sinner, pobijedio je sa 6:7 (5), 6:3, 6:3 drugog s ATP ljestvice, 21-godišnjeg Španjolca Carlosa Alcaraza, u finalu ekshibicijskog turnira "Slam šest kraljeva" u Rijadu, te tako osvojio novčanu nagradu od čak šest milijuna američkih dolara. Bila je to prva Sinnerova pobjeda u ovoj godini protiv velikog suparnika, koji ga je u 2024. pobjeđivao u polufinalima ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu i Roland Garrosa te u finalu ATP 500 turnira u Pekingu. Iako je Sinner pobijedio i uzeo bogatu novčanu nagradu, prva zvijezda "Slama šest kraljeva" bio je jedan od najboljih tenisača svih vremena i "kralj zemljanih terena", Španjolac Rafael Nadal, koji je objavio kako u studenom odlazi u igračku mirovinu. Subotnji program počeo je dvobojem za treće mjesto, u kojem je Novak Đoković pobijedio upravo Nadala sa 6:2, 7:6 (5) u njihovu posljednjem činu velikog rivalstva.

- Posljednji ples bio je epski. I, naravno, pun emocija. Uvijek ću cijeniti naše rivalstvo. Nedostajat ćeš tenisu - kazao je Đoković Rafi, koji je od Arapa dobio ovacije, ali i reket od zlata. Naime, nakon meča organizator Turki Al Sheikh je izišao na teren i Nadalu na dar uručio torbu. Španjolski tenisač je iz nje izvadio zlatni reket.

EPA

Inače, osim spomenuta četiri tenisača, finalista te Đokovića i Rafe, na prvom izdanju “Slama šest kraljeva” sudjelovali su i Rus Danjil Medvjedev te Danac Holger Rune. Svaki od tenisača je samim dolaskom na turnir zaradio najmanje 1,5 milijuna američkih dolara.