epa11669165 Novak Djokovic of Serbia (R) and Rafel Nadal of Spain pose prior their third place match at the Six Kings Slam exhibition tennis tournament in Riyadh, Saudi Arabia, 19 October 2024. EPA/STR
EPA
20.10.2024., 01:17
"Slam šest kraljeva"

Nadal za kraj izgubio od Đokovića i u ekshibicijskom meču

Legendarni 38-godišnji Španjolac Rafael Nadal još je jednom, za kraj svog suparništva s Novakom Đokovićem, izgubio i u ekshibicijskom meču od najuspješnijeg tenisača svih vremena, u meču za treće mjesto na spektaklu "Slam šest kraljeva" u Saudijskoj Arabiji.

Ovaj meč neće ući u službenu statistiku međusobnih dvoboja, kao što je to bio slučaj s onim što su ga odigrali u 2. kolu olimpijskog turnira u Parizu, u kojem je Đoković na putu do zlata koje mu je nedostajalo svladao velikog suparnika sa 6-1, 6-4 i tako došao do prednosti 31-29 u njihovim službenim susretima.

U Rijadu je Đoković slavio sa 6-2, 7-6 (5), ali u središtu pozornosti bio je Nadal koji je objavio da će nastupom za španjolsku Davis Cup reprezentaciju u studenome završiti svoju igračku karijeru.

Na kraju meča veliki suparnici su se zadržali u toplom zagrljaju, a Nadalu je tijekom svečanosti nakon meča darovan pozlaćeni reket.

"Hvala za sve trenutke koje smo dijelili na terenu tijekom naših karijera - imali smo nevjerojatno suparništvo. Pomogao si mi da prijeđem svoje granice pa ti hvala na tome, jer bez toga vjerojatno ne bih bio igrač kakav sam postao", rekao je Nadal u intervjuu na terenu. 

"Bilo je ostvarenje sna što sam mogao igrati više od 20 godina, biti konkurentan i imati priliku igrati na najboljim mjestima na svijetu. Ostvario sam svoj san da postanem profesionalni tenisač i da budem uspješan. Ne mogu dovoljno zahvaliti ljudima na podršci i ljubavi koju sam dobio posvuda", poručio je Španjolac koji će u Malagi sljedećeg mjeseca još jednom predstavljati svoju zemlju u Davis Cupu, natjecanju u kojem je Španjolsku četiri puta predvodio do naslova.