Zagreb, 16.10.2024. - Izborna Skupština Hrvatskog teniskog saveza. Na fotografiji Zdravko Marić.foto HINA/ HTS/ Mario Ćužić/ ml
HINA/MARIO ĆUŽIĆ
16.10.2024., 14:26
BIVŠI MINISTAR POSTAO PREDSJEDNIK

Zdravko Marić izabran na čelo HTS-a

Bivši dopredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić novi je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza, a izabran je jednoglasnom odlukom nazočnih članova Skupštine HTS-a na sastanku održanom u srijedu u Zagrebu. Zdravko Marić je na poziciji predsjednika zamijenio Nikolinu Babić. Izboru je prethodilo iscrpno i detaljno izvješće o radu HTS-a u razdoblju od 2018. do danas.

- Zahvaljujem Nikolini Babić i njezinim suradnicima, bilo u uredu bilo u odborima. Napravio se određeni iskorak, vidjelo se da je tenis jedna od perjanica hrvatskog sporta. Prve olimpijske medalje došle se iz tenisa, a u Parizu je nastavljeno. Sve ovo nas obvezuje i ja to ozbiljno shvaćam, bez obzira na volonterski angažman. Obvezuje na ekipiranje, da djelujemo za boljitak hrvatskog tenisa. Djeca nam trebaju biti prioritet, da odlučimo kako ćemo ju privući, educirati i što duže zadržati u ovom divnom sportu. U kontekstu infrastrukture spomenuti su Zagreb i Split, ali ne smijemo zanemariti ni ostale dijelove Hrvatske - kazao je novi predsjednik HTS-a.