epa11656844 Wesley Koolhof (L) of the Netherlands and Nikola Mektic (R) of Croatia react during their Men's Doubles Finals match against Maximo Gonzalez and Andres Molteni of Argentina at the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai, China, 13 October 2024. EPA/ALEX PLAVEVSKI
EPA
13.10.2024., 18:18
HRVATSKI TENISAČ OSVOJIO NASLOV U PARU

Mektić i Koolhof slave titulu i put u Torino

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i njegov partner s terena, Nizozemac Wesley Koolhof pobjednici su turnira parova na ATP Masters 1000 turniru u kineskom Šangaju. Hrvatsko-nizozemska kombinacija u završnom je susretu u dva seta slavila protiv Argentinaca Maxima Gonzaleza i Andresa Moltenija sa 6:4, 6:4.

Po jedno oduzimanje servisa u svakom setu bilo je Nikoli i Wesleyju dovoljno za peti zajednički naslov, četvrti u 2024. godini. Inače, za Mektića je ovo prva Masters 1000 titula u posljednje dvije godine i prva s Koolhofom. Hrvatsko-nizozemska kombinacija tijekom tjedna u Šangaju imala je nekoliko teških mečeva, ali su najbolju igru ostavili za kraj, za finale, gdje su Argentincima malo toga dali i uzvratili im za ovogodišnji poraz u Barceloni u četvrtfinalu turnira.

Pobjedom u Šangaju Mektić i Koolhof su praktički osigurali nastup na ATP finalu u Torinu, završnom turniru najboljih osam svjetskih parova.