snimio Davor KIBEL,Osijek, 30.09.2018. promenada kod doma VK Iktus, veslanje Miholjska regata
Davor KIBEL
11.10.2024., 19:19
Veslački klub Iktus

Tradicionalna Miholjska regata u Osijeku: Promocija sporta prirode, ali i sjajnih veslačkih utrka

Veslački klub Iktus privodi kraju sezonu na otvorenom, a zavjesa se spušta nakon tradicionalne Miholjske regate, koja će se ove subote održati na Dravi u Osijeku.

Iktusovci mogu biti zadovoljni svime što su napravili u 2024. godini. Okitili su se dvostrukom titulom, postali ekipni prvaci Hrvatske i pobjednici Kupa, njihovi veslačice i veslači sudjelovali su na velikim natjecanjima, nosili reprezentativni dres, promovirane su klupske nade.

Zbog svega toga bilo je veselo ovih dana na osječkoj promenadi, slavila se dvostruka titula, s kojom je Iktus opet postao najbolji klub u državi, ali i pripremalo za završnicu sezone, za tradicionalnu Miholjsku regatu.

- Bila je ovo vrlo uspješna sezona, ekipni smo prvaci Hrvatske, osvojili smo Kup Hrvatske, bilo je odličnih pojedinačnih rezultata, nastupa na velikim natjecanjima, imamo mlade i nadarene veslačice i veslače, državne reprezentativce... Za kraj sezone slijedi tradicionalna Miholjska regata u Osijeku, na kojoj se ponovno želimo pokazati kao uspješni domaćini - poručio je predsjednik Veslačkog kluba Iktus Boris Popadić.

Ovo je olimpijska godina i Miholjsku regatu zbog umora i iscrpljenosti propustit će braća Sinković, kao i Damir Martin, koji je prije nekoliko dana dobio dijete i uživa u ulozi oca. No regata će biti zaimljiva, dolazi pun autobus veslačica i veslača iz Zagreba, nastupit će svi članovi Iktusa, kao i ostali hrvatski klubovi, dolazak su najavili i Srbi, Mađari, Slovenci... Nema sumnje kako nas i na kraju ove sezone na otvorenom, u subotu, 12. listopada, čeka cjelodnevni veslački spektakl u Osijeku, daj Bože lijepog vremena da gledatelji na promenadi, kraj doma Iktusa, gdje će biti cilj svih utrka, u što većem broju mogu pozdraviti domaće, ali i gostujuće veslačice i veslače. U prvom redu pozdraviti članove najboljeg veslačkog kluba u Hrvatskoj.

- Cilj nam je promovirati veslanje kao jedan od sportova prirode i života s prirodom, ali i kao vrhunski sport sa svjetski poznatim i priznatim veslačima. Najmlađi članovi VK Iktus imat će priliku prikazati svoja znanja i veslačke vještine sugrađanima, roditeljima, rodbini, kao i prijateljima i vršnjacima. Također, Miholjska regata bit će prilika za promociju fair playa, projekta #buddiozaveslaja i zdravog načina života - poručuju iz osječkog veslačkog kluba.