Osijek, 14.10. 2023., Dvorana Gradski vrt, stolni tenis, memorijal, memorijal Matija GregicSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
11.10.2024., 19:15
MEMORIJAL “MATIJA GREGIĆ”

Opet veliki stolnoteniski skup u Gradskom vrtu

Ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, veliku dvoranu Gradskog vrta okupirat će stolnotenisačice i stolnotenisači. Na programu je 25. izdanje Memorijala "Matija Gregić", koji Stolnoteniski klub Vodovod Osijek organizira u spomen na legendarnog trenera i učitelja koji je odgojio generacije osječkih i slavonskih "pingpongaša". Prema najavama iz STK-a Vodovod Osijek, ovogodišnje izdanje trebalo bi okupiti 420 natjecatelj(ic)a iz šest zemalja - Hrvatske, Ukrajine, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Igrat će se u šest dobnih kategorija, od najmlađih kadeta do seniora, u obje konkurencije, a najbolji kvartet bit će nagrađen peharima.

Osječi stolnoteniski memorijal godinama je jedan od najuglednijih i najmasovnijih stolnoteniskih turnira u Hrvatskoj, a taj događaj slavi ne samo stolni tenis nego i sjećanje na legendarnog čika Matiju, koji je ostavio neizbrisiv trag u osječkom sportu.

Bit će to dvodnevno cjelodnevno natjecanje u Gradskom vrtu, u subotu program počinje u 11 sati, u nedjelju sat prije, a ono što je sigurno, u osječkoj dvorani ponovno će prštati od dobrog ugođaja, zanimljivih mečeva i dobrog stolnog tenisa.