Nitto ATP Finals - Day One - The O2 Arena Wesley Koolhof and Nikola Mektic in action during their doubles match on day one of the Nitto ATP Finals at The O2 Arena, London. John Walton Photo: PA Images/PIXSELL
PIXSELL
11.10.2024., 20:13
HRVAT KORAK DO NOVOG NASLOVA

Mektić i Koolhof po titulu i put u Torino

Hrvatski tenisač Nikola Mektić i Nizozemac Wesley Koolhof plasirali su se u finale teniskog ATP turnira iz Masters serije 1000 u Šangaju. Mektić je sa svojim nizozemskim teniskim partnerom u polufinalu pobijedio francusko-meksičku kombinaciju Edouarda Rogera Vasselina i Santaiaga Gonzaleza sa 6:7 (3), 6:4, 10:6 nakon sat i 50 minuta igre.

Nakon što je prvi set odlučen u tie breaku, nakon kojeg su Mektić i Koolhof bili u zaostatku, loše su otvorili i drugu dionicu. Gubili su 0:3 nakon izgubljenog servisa, ali su se onda vratili, počeo je preokret i hrvatsko-nizozemska kombinacija dobila je drugi set sa 6:4 za izjednačenje, 1:1. U trećoj dionici Nikola i njegov partner na terenu završili su ono što su počeli i otišli u finale.

U finalu će igrati protiv pobjednika susreta češko-nizozemske kombinacije Adam Pavlašek-Jean-Julien Rojer i Argentinaca Maxima Gonzalea i Andresa Moltenija. Ovim su rezultatom Mektić i Koolhof skočili na sedmu poziciju u poretku za nastup na ATP završnici u Torinu.