Roko Ćurić postao je pravak Balkana u Skopju

Roko Ćurić postao je pravak Balkana u Skopju

Ustupljena fotografija
8.10.2024., 18:14
PRVENSTVO BALKANA U HRVANJU

Roko Ćurić dominirao je nad suparnicima i stigao do zlata

Skopje je bilo domaćin Prvenstva Balkana u hrvanju za uzrast do 15 i do 17 godina, a u sjajnom izdanju predstavili su se hrvatski borci.

Naša ženska reprezentacija osvojila je dva zlata, jedno srebro i jednu broncu. U kategoriji U15 zlatnim medaljama okitile su se Lara Blažeković (42 kg) i Mia Kovač (50 kg), srebro je osvojila Lana Pezić (62 kg), a broncu Ajla Kadriji (50 kg). Trener hrvatske ženske reprezentacije bio je Dinko Kremić, a sudio je Josip Grahovac.

Četiri medalje osvojila je i hrvatska muška reprezentacija. U konkurenciji do 15 godina (57kg) naslovom prvaka Balkana okitio se član Hrvačkog kluba Slatina Roko Ćurić (57 kg). Nakon što je pobijedio predstavnike Grčke i Moldavije, u finalnom susretu čekao ga je drugi predstavnik Moldavije Danila, lanjski prvak Balkana, koji je do finala imao tri uvjerljive pobjede. No protiv Roka nije mogao do pobjede i obrane trona.

Hrvatska hrvačka reprezentacija u Skopju

Hrvatska hrvačka reprezentacija u Skopju

Ustupljena fotografija

- Roko je vrlo motivirano i agresivno ušao u taj meč i vrlo brzo zaradio vodstvo od 4:0. Poslije pregledanja snimke taj rezultat je i ostao, a kod 7:0 Roko je prisilio protivnika da ga suci spuste u parterni položaj. Trebao mu je samo još jedan bod da bi pobijedio tehničkim tušem. No odlučio se na "dizanje" protivnika iz partera i bacanje preko sebe i tako zaradio još četiri boda za kraj susreta s uvjerljivih 11:0. Rekao bih da je poslije svjetskog i europskog natjecanja Prvenstvo Balkana najjače natjecanje. Ovim rezultatom Roko je za sebe, za reprezentaciju i za Hrvački klub Slatinu ostvario veliki rezultat.

Roko Ćurić

Roko Ćurić

Ustupljena fotografija

Ova zlatna medalja u muškoj konkurenciji najvrjednija je za Slatinu na Prvenstvu Balkana, do sada smo imali drugo mjesto Siniše Rabića prije oko 35 godina - kazao je trener iz Hrvačkoga kluba Slatina Borivoje Kocić nakon finalne borbe i Ćurićeva osvajanja zlata.

Posljednjih godinu dana s Rokom je najviše radio trener Josip Grahovac, ali u njegov uspjeh dio rada su ugradili i ostali treneri iz HK Slatina.

- Rekao bih da smo se nekako nadali da je vrijeme da Roko uzme jednu veliku medalju i da će se isplatiti njegov svakodnevni rad, pa i subotom i nedjeljom. Nakon puno dobrih rezultata na međunarodnim turnirima i mnogo dana provedenih u kampovima, ovo zlato je kruna toga - dodao je Kocić.

S brončanom medaljom iz Skopja kući su se vratili Toma Balabanić (48 kg) te hrvači u kategoriji U17 Tin Turković (65 kg) i Patrik Budor (92 kg). Treneri naših hrvača bili su Eugen Jakovljević i Ivan Vrban, a sudio je Josip Grahovac.