DAMIR RAJLE
8.10.2024., 06:30
SLAVLJE NA OSJEČKOJ PROMENADI

Najbolji u državi! Nakon 14 godina Iktus je ponovno ispred svih

Nakon što su postali ukupni pobjednici Kupa, veslačice i veslači Iktusa osvojili su i naslov prvaka Hrvatske za 2024.

Nakon dugih 14 godina pokal za naslov ekipnog veslačkog prvaka Hrvatske stigao je na osječku promenadu. Od nedjelje je u vitrinama Veslačkog kluba Iktus. Lani su iktusovci osvojili naslov viceprvaka države, a sad su otišli korak dalje i iza sebe ostavili kompletnu konkurenciju.

Prvenstvo Hrvatske podijeljeno je na više dijelova, a u završnici sezone na zagrebačkom jezeru Jarun održano je ono za seniorke i seniore te veterane, nakon kojeg je postao poznat prvak. To je Iktus. Osječke veslačice i veslači proteklog su vikenda na Jarunu osvojili jedno zlato te po četiri srebra i bronce, a nakon što su zbrojeni svi rezultati, odnosno bodovi, oni s PH-a za juniore, mlađe juniore i kadete, Iktus je mogao početi slaviti. Prvi put nakon 14 godina opet je najbolji veslački klub u Hrvatskoj. Predsjednik Veslačkog kluba Iktus Boris Popadić ističe kako su Osječani bili apsolutni pobjednici natjecanja u kategoriji juniora, mlađih juniora i kadeta, potom bili treći u konkurenciji seniora s jednom osvojenom zlatnom medaljom, a kad se sve zbrojilo, računica je jasna. Iktus je završio ispred svih.

- Na državnom prvenstvu sudjelovalo je 28 klubova. Veslački klub Iktus ovoga je vikenda osvojio jedno zlato, četiri srebra i četiri bronce te tako uspio osvojiti 20 bodova više od zagrebačke Trešnjevke i Mladosti, što je gotovo nevjerojatan rezultat i za naš klub i za grad Osijek - kazao je presretni Popadić.

SVE MEDALJE Iktusa na PH-u 2024.

ZLATO

2xKŽA: Leonarda Kurtović i Iva Bošnjak, 1xKŽA: Nina Slunjski, 4xJMA: Jakov Wagner, Petar Jukić, Andro Čokolić i Jakov Horvat, 2-JMB: Petar Vulović i Patrik Jazbinšek, 1xLJŽA: Magdalena Krstić, 1x JŽA: Donata Elez, 2xJŽA: Dunja Viszmeg i Donata Elez, 1xLJMA: Jakov Wagner, 2-JMA:Jakov Horvat i Luka Grgić, Vmix2x: Anamarija Sanseović (IKT) i Igor Boraska (VAL), LSM2-: Petar Vulović, Patrik Jazbinšek

SREBRO

2xKMA:Luka Vondrak i Zorislav Kraus, 2xJŽB: Lucija Zara Dražić i Dunja Viszmeg, 4×JŽB: Ana Jukić, Katja Bačić, Iris Molnar i Ana Puškadija, 2xJMA: Petar Jukić i Andro Čokolić, VM 2-: Branimir Pekić i Mario Stašćik, SM4+: Andro Čokolić, Petar Jukić, Karlo Paunović, Luka Grgić, Ana Tomas(k), SMX2: Borna Bašić, Petar Šokčević, SM2-: Ivan Rajle, Luka Došen, SM1X: David Šain, SM4-: Andro Čokolić, Petar Jukić, Karlo Paunović, Luka Grgić, LSM2X: Ivan Sabolek, Jakov Wagner

BRONCA

4-JMA: Ivan Rajle, Luka Došen, Ivan Sabolek i Luka Grgić, LSM 1X: Jakov Horvat, LSM2-: Luka Došen, Ivan Rajle, SŽ1X: Nela Puškadija, SŽ2X: Donata Elez, Dunja Viszmeg

Iktus je ponovno prvak države, a u nedjelju navečer na promenadi se taj vrijedan rezultat i proslavio. Veslačice i veslače u prostoru kluba dočekali su članovi obitelji, kao i klupski kolege i članovi Iktusa uz baklje, pjesmu i vatromet.

Osim ekipnog naslova prvaka, puno uspješnih pojedinačnih utrka i rezultata, treba spomenuti da je Iktus i pobjednik Kupa Hrvatske za 2024. nakon što je pred kraj rujna u Posedarju pokorio konkurenciju i u natjecanju za Kup. Dvostruka kruna je na promenadi, a Iktus će zavjesu na vrlo uspješnu sezonu spustiti 12. listopada tradicionalnim natjecanjem kod kuće, Miholjskom regatom na rijeci Dravi.