Mateja Proučil
8.10.2024., 18:15
PRAKTIČNO STRELJAŠTVO

Malo tko s Pampasa otišao nezadovoljan, rezultati i organizacija bili vrlo dobri

Zanimljivo je bilo na osječkoj streljani. Članovi Udruge za praktično streljaštvo "Pampas" uspješno su organizirali državno prvenstvo u sve popularnijoj disciplini, a gosti koji su stigli izvan naših granica, nastupili su na jubilarnom, 30. izdanju Kupa Osijeka.

Nastupilo je 80-ak strijelaca iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Litve. Kup Osijeka bio je prvo Level 3 natjecanje održano u gradu na Dravi te je uvršteno u kalendar događanja krovne organizacije na svjetskoj razini, a to je zahtijevalo vrhunske uvjete za strijelce. To znači i da je organizator imao pune ruke posla. Na kraju s Pampasa nitko nije otišao nezadovoljan, što znači da je organizacija bila na visokoj razini.

Ustupljena fotografija

Domaći predstavnici iskazali su se u natjecateljskom programu. Zbog specifičnog načina bodovanja ova “dva natjecanja u jednom”, član UPS-a Pampas Tomislav Tomljanović bio je pobjednik većeg, Level 3 međunarodnog natjecanja, 30. Kupa Osijeka u kategoriji “Production”, u kojoj je nastupio i najveći broj natjecatelja. Osvojio je najviše IPSC priznanje, predsjedničku medalju. Izmaknula mu je titula državnog prvaka, a koja je pripala članu Kluba za praktično streljaštvo “Strijelac” iz Vinkovaca, Davoru Majstoroviću. “Pampasovac” Darko Dumendžić u istoj je kategoriji osvojio seniorsku broncu, a Ivan Krolo superseniorsko srebro. U drugoj najbrojnijoj kategoriji “Standard” Davor Lukenda postao je viceprvak Hrvatske, a među seniorima je Branislav Škorak bio treći. Još jednog viceprvaka Hrvatske Pampas je dobio u najbrže rastućoj kategoriji “Production optics” (Eduard Rupčić). Prvi put UPS Pampas dobio je i državnu prvakinju u kategoriji “Production optics lady”, Rebeku Puhalo, a kojoj je ovo bio i prvi nastup na većem natjecanju. Bilo je i dobrih ekipnih plasmana (srebro “Production” i “Standard” bronca). S obzirom na to da se jubilarno izdanje Kupa Grada Osijeka poklapa s pojavljivanjem praktičnog streljaštva u Hrvatskoj, svi klubovi dobili su plakete. Posebno priznanje, zahvalnica Hrvatskog saveza za praktično streljaštvo za organizaciju, predanost, viziju i neumoran rad u promicanju, dodijeljena je prošle godine preminulom predsjedniku UPS Pampas Darku Nađu, a primio ju je njegov sin i aktualni predsjednik Udruge Franjo Nađ.