Lara Gudelj druga slijeva osigurala je nastup na Balkanijadi

Lara Gudelj druga slijeva osigurala je nastup na Balkanijadi

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
8.10.2024., 18:24
MEĐUNARODNO NATJECANJE

Karate-turnir Darfest: Lara, Katia i Fran idu na Prvenstvo Balkana

Daruvar je bio domaćin međunarodnog karate-turnira Darfest. To je natjecanje ujedno bilo bodovno za izbor kadetske i juniorske reprezentacije za nastup na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu sljedećeg mjeseca. Brojna je u Daruvaru bila delagacija Karate kluba Esseker iz Osijeka. Osvajanjem prvog mjesta u katama kadetkinja Lara Gudelj potvrdila je svoj nastup na Balkanskom prvenstvu. Marino Đukić je u konkurenciji kadeta u borbama do 70 kg također osvojio prvo mjesto, ali za nastup u Sarajevu treba pričekati odluku Izborničkog stožera. Malo sreće je nedostajalo i kadetkinjama Dori Andrić i Luciji Lacković, koje su također dobrim izvedbama došle do borbe za medalje, bez kojih su ovaj put ipak ostale, isto kao i juniorka Nikolina Horvatović. Dora, Lucija i Nikolina imaju još priliku nastupiti na Balkanskom prvenstvu, u slučaju odustanka neke od onih koje su osigurale nastup u Sarajevu, gdje će se predstaviti i dvoje članova osječkog Hrvatskog sokola.

 Katia ŠegavčićUSTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Katia Šegavčić

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

U Daruvaru su nastupili Katia Šegavčić i Fran Seligman. Najbolja osječka katašica nastupila je u konkurenciji juniorki i mlađih seniorki. U konkurenciji juniorki osvojila je srebrno odličje, a u starijem uzrastu bila je brončana. Fran Seligman je nakon duže natjecateljske stanke dokazao kako mu je mjesto među najboljim juniorima osvojivši treće mjesto. Oboje je tim rezultatima također osiguralo nastup na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu i ako se sve dobro posloži, bit će tamo velika skupina osječkih i slavonskih karatašica i karataša. Naime, u juniorskoj konkurenciji trijumfirala je Laura Erak iz Virovitice, a Lovro Era bio je najbolji kod juniora, te bi njih dvoje također trebalo nastupiti u Sarajevu u studenome.
U sjajnom izdanju predstavili su se i mladi članovi Karate Akademije Osijek, koji su osvojili pet zlanih, pet srebnih i šest brončanih medalja te u ukupnom poretku odnjeli primat najboljeg kluba u borbama u konkurenciji 47 sastava. Od članova Akademije zlato su kući donijeli Tena Ogrebić, Lana Mesić, Luka Mesić, Petar Erdeši i Fran Vukmanić, srebrom su se okitili Sara Čupić, Brigitte Černohorski Budin, Ana Ivezić, Gabrijel Nemet i Tena Ogrebić, dok su bronce osvojili Franka Čulić, Iva Erdeši, Lea Nemet, Nicole Miočević, Josipa Ćuk i Karlo Batos. U Daruvaru su se predstavili i mlađi uzrasti KK Esseker. Karmen Tomičić je u katama s tri pobjede osvojila prvo mjesto u B grupi cicibanki, a Katarina Lovković u A grupi osvojila je drugo mjesto.

Mladi članovi Karate Akademije Osijek

Mladi članovi Karate Akademije Osijek

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Učenica Katja Kenjereš osvojila je treće mjesto, a starija učenica Donatella Sertić drugo. Donatella je nastupila i u starijoj kategoriji, mini kadetkinja, u kojoj je osvojila treće mjesto. Do finala te kategorije došla je Leona Valižić Čorić, ali se ipak morala zadovoljiti srebrom. Anja Stanojevljević je također imala dobar nastup u toj kategoriji, ali je ostala na korak do medalje izgubivši meč za broncu. U borbama je Petar Horvatović osvojio prvo mjesto u kategoriji mlađih kadeta do 69 kg, a Marino Đukić u kategoriji juniora do 76 kg kadetskom zlatu dodao je srebrnu juniorsku medalju. Kadetkinja Tara Kovačić u borbama do 54 kg nije uspjela ući u krug mečeva za medalje.