Osijek, 06. 04. 2024., Dvorana Gradski vrt, DOBRO World Cup Osijek, DWC 2024, 1 dan - finale, Korent TijanaSNIMIO BRUNO JOBST

Tijana Korent

BRUNO JOBST
3.10.2024., 17:25
SVJETSKI GIMNASTIČKI KUP

Hrvatski gimnastičari nastupit će još u Szombathelyu, a onda kraj sezone

Hrvatski gimnastičari nastupit će ovoga vikenda na Svjetskom kupu u Szombathelyu (Sambotel), posljednjoj postaji u 2024. godini. Hrvatsku gimnastiku u Mađarskoj neće predstavjati naši olimpijci Tin Srbić i Aurel Benović, neće tamo biti ni Filipa Udea, ali će biti gimnastičarke Tijana Korent, Tina Zelčić, Sara Šulekić i Mila Prpić te dva gimnastičara Marko Sambolec i Jakov Vlahek.

Najiskusnija hrvatska gimnastičarka, 35-godišnja Tijana Korent, vodeća je u poretku Svjetskog Challenge Cupa na preskoku. Čakovčanka je bila druga u Kopru, četvrta u Varni i peta u Osijeku. U poretku Korent ima devet bodova više od Slovenke Tjaše Kysselef i Meksikanke Alexe Moreno.

- Nakon Državnog prvenstva morala sam napraviti podužu stanku, od gotovo dva i pol mjeseca, zbog ozljede koju sam imala, rupture stražnjeg mišića lože i djelomičnog odvajanja tetive stražnje lože od kosti. Provela sam ta dva i pol mjeseca na terapijama, na rehabilitaciji. Ta ozljeda i dalje nije sto posto sanirana, ali sam bez obzira na sve krenula u pripreme za ovo natjecanje. Nadam se kako sam se dovoljno dobro spremila da odradim svoje skokove na razini i da se ta ozljeda ne pogorša nakon ovog natjecanja. Puno je prijavljenih za Szombathely, svi oni koji nisu uspjeli otići na Olimpijske igre čekali su ovaj posljednji Svjetski kup u sezoni. Nadam se da će sve proći u najboljem redu - rekla je Korent.

Članica ZTD-a Hrvatski Sokol Tina Zelčić bila je nadomak plasmanu na Olimpijske igre u Parizu, nedostajao joj je samo jedan bod u konačnom poretku na gredi. Zelčić je napravila veliki rezultatski iskorak u tekućoj sezoni, ostvarila je nekoliko zapaženih rezultata u natjecanjima Svjetskog kupa. U poretku Svjetskog Challenge Cupa u borbi je za ukupnu pobjedu.

Kvalifikacije su na rasporedu u petak, 4. listopada, s početkom u 15 sati. Finala se održavaju u subotu i nedjelju.