epa09366432 Donna Vekic of Croatia serves against Aryna Sabalenka of Belarus during the Women's Singles Second Round Tennis events of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Ariake Coliseum in Tokyo, Japan, 26 July 2021. EPA/MICHAEL REYNOLDS
EPA
2.10.2024., 17:41
ZAVRŠIO INTERES

Japanske tvrtke redom otkazuju suradnju MOO-u

Japanci su se prije desetak godina gurali u prve redove kako bi sponzorirali Međunarodni olimpijski odbor, ipak, Tokio je bio domaćin Olimpijskih igara 2020. koje su održane godinu poslije. Igre u Japanu odavno su završile, a završio je i interes sponzora za MOO-om. Tako je krovna kuća olimpizma ostala bez još jednog japanskog sponzora jer je, nakon Toyote i Panasonica, proizvođač guma Bridgestone objavio da neće produžiti svoje pokroviteljstvo nakon isteka sadašnjeg ugovora koji je na snazi do kraja ove godine.
Iz tvrtke su u objavi za medije istaknuli da i dalje vjeruju u viziju Međunarodnog olimpijskog odbora o gradnji boljeg svijeta kroz sport, ali da neće produžiti ugovor s MOO-om zbog "odluke unutar tvrtke". Bridgestone će od 2026. biti dobavljač guma za natjecanja Svjetskog prvenstva u Formuli E.
- Motosport i naša uloga u prvenstvu za električne automobile bit će kamen temeljac trajne globalne strategije naše tvrtke - priopćili su iz Bridgestonea.
Bridgestone se okreće Formuli E, ranije su iz Toyote objavili kako su se na prekid suradnje odlučili zbog politizacije Olimpijskih igara, a u Panasonicu su kao razlog prestanak sponzorstva naveli promjenu vodstva u tvrtci.
Uglavnom, Igre u Tokiju su prošle, a eto završava suradnja MOO-a s velikim japanskim trvrtkama.