epa11579127 Donna Vekic of Croatia returns the ball to Qinwen Zheng of China, during their fourth round match of the US Open Tennis Championships at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 02 September 2024. The US Open tournament runs from 26 August through 08 September. EPA/CJ GUNTHER
EPA
30.9.2024., 17:25
NESRETAN DAN U KINI

Donna izgubila u Pekingu, Borna u Šangaju

Donna Vekić ipak nije mogla dalje od 3. kola na WTA turniru u Pekingu. Najbolja hrvatska tenisačica, trenutačno 20. na WTA ljestvici, u ponedjeljak je igrala za mjesto u osmini finala Pekinga i nakon dva i pol sata igre sa 3:6, 6:4, 6:4 izgubila od 17-godišnje Ruskinje Mire Andrejeve, 22. tenisačice svijeta. Osječanka je dobro otvorila meč i odmah uzela servis mladoj Ruskinji, no Andrejeva je brzo vratila servis i izjednačila na 2:2. No nakon toga je Vekić još dva puta radila break za siguran dobitak prvog seta. Druga dionica većim je dijelom bila izjednačena, ali u završnici je Andrejeva igrala bolje, uzela servis hrvatskoj tenisačici za vodstvo od 5:4, nakon čega je servirala za set i dobila ga. U trećem setu je 17-godišnja Ruskinja prva napravila break, Donna se vratila iz zaostatka, ali nakon što je Andrejeva napravila svoj drugi break u odlučujućem setu za Osječanku više nije bilo povratka u meč.

U Kini je poraz upisao i Borna Ćorić, ali ne u Pekingu, nego u Šangaju. Borna, trenutačno 98. tenisač svijeta, poražen je u prvom kolu kvalifikacija za veliki i bogati šangajski Tour. Od Zagrepčanina je sa 6:7 (5), 6:1, 7:6 (11) poslije čak tri sata i 13 minuta igre bolji bio Kinez Fajing Sun, 352. na ATP ljestvici. Bio je to zanimljiv i neizvjestan meč, drame nije nedostajalo, posebice u trećem setu, ali u toj “igri živaca” kao pobjednik je izašao Kinez.