FACEBOOK
24.9.2024., 12:16
JUDO KUP SLAVONACA

Mladi Osječani opet u dobrom izdanju

Osječki džudaši imali su zanimljiv vikend, u Čaglinu je održan međunarodni Judo kup Slavonca na kojem je sudjelovalo 299 natjecatelja iz 21 kluba.

Boje JK Osijeka branilo je 10 natecatelja koji su se kući vratili s pet medalja. Kod djevojčica (U10) Petra Prister je osvojila drugo mjesto, a kod dječaka Andrija Vuknić bio je drugi, Ian Hranjec sedmi, a Luka Poljanac ostao je bez plasmana. Kod dječaka U12 Toni Matijašević se okitio broncom, a Matej Vuknić završio natjecanje na petom mjestu. Heidi Tost (U14) bila je treća, Patrick Ibrišimović peti, a Vedran Akos Branežac ostao je bez plasmana. Kod mlađih kadeta Ante Erkapić završio je kao drugi. Natjecatelje su vodili treneri Dominik i Damir Matijević te Adrian Hranjec, a Sara Matijević sudila je na natjecanju.

U Čaglinu su bile i mlade džudašice i džudaši osječke Mladosti, njih 18, a osvojili su sedam medalja. Aaron Varga bio je prvi u konkurenciji U10 do 46 kilograma, Karlo Burek zauzeo je drugo mjesto (U10, -24 kg), a drugi je bio i Sven Gavran (U14, -66 kg). Niko Trtanj (U10) kući se vratio s broncom, kao i Marko Vuković (U12), Vanessa Varga (U14) i Vjeko Rosso (U14).

Judo klub Mladost predstavljalo je 18 mladih natjecatelja

Judo klub Mladost predstavljalo je 18 mladih natjecatelja

Peto mjesto na Kupu Slavonca od mladostaša su zauzeli Jan Pokrivka, Gabriel Eberhard, Adrian Veić, Luka Zahirović, Ivan Karika i Jakov Trtanj, a sedmi su bili Gabriel Lamnek i Ivan Poljak. Nastupili su još Petar Kosović, Matija Mijok i Luka Špoljarić, koji su ovaj put ostali bez plasmana. Natjecatelje su vodili Andrija Kraljičak, Luka Micai i Patrik Hanić.