MNK OSIJEK KANDIT
24.9.2024., 13:15
PRIPREME OSJEČKIH MALONOGOMETAŠA

Drugi na turniru u BiH, u petak u Zrinjevac stiže prvak Hrvatske - Dinamo

Dok hrvatska futsal reprezentacija čeka svoj susret osmine finala Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu protiv Argentine, osječki se malonogometaši punom parom spremaju za novu sezonu i nove izazove u prvoligaškom prvenstv u.
Pripreme su otprilike stigle do pola puta. Talijanski stručnjak Carmine Tatrantino, koji je ovog ljeta stigao u Osijek zajedno sa šestoricom novih igrača, sigurno ima pune ruke posla. Treba pronaći pravu vibru između velikog broja stranaca i domaćih snaga. Nije tajna kako se osječki klub do ulaska kapitala koji je u njega unijelo poduzeće Mepas d.o.o. najviše oslanjao na domaće snage. Uvijek je to tako kada vlada besparica. No otkako je klub promijenio ime u Osijek Kandit, stigli su novi, optimističniji, vjetrovi. Momčad je znatno ojačana, ali iskreno nas posebno zanima koliko će moći dati osječki igrači poput Damjanovića, Šalaja, Petrušića i drugih kada su isključivo fokusirani na futsal. Dosad su usporedno igrali i nogomet, što je, naravno, bilo daleko od idealne situacije. Profesionalizam je pokucao na vrata osječkog kluba jer drukčije i nije moglo biti s obzirom na angažman uglednog trenerskog imena kakvo je Tarantino. U prvoj fazi priprema, kao i obično, punili su se akumulatori jer futsal je tjelesno vrlo intezivan i naporan sport, a u razdoblju od početka priprema Osječani su dosad odigrali tri pripremne utakmice. Za zagrijavanje su razbili mađarsku Tolnu Mosz s 15:1, a mnogo ozbiljniji test imali su tijekom vikenda u susjednoj BiH, gdje su nastupili na turniru Promo kup u Doboju. Osječani su u prvom susretu svladali sarajevski Željezničar s 3:2, a u finalnom susretu istim su rezultatom poraženi od višestrukog prvaka BiH Mostar Staklograda. Treba reći kako Osijek Kandit u BiH nije putovao u svom najjačem sastavu jer u njemu nije bilo Slovenaca Hojazana i Bukovca, te Brazilca Denera.
No prava poslastica za ljubitelje futsala u gradu na Dravi stiže u petak (27. rujna). Ta će večer biti rezervirana za pripremni susret s aktualnim prvakom Hrvatske Futsal Dinamom, a ujedno će biti odlična prilika u kojoj će se osječka publika moći pobliže upoznati s novim trenerom i igračkim pojačanjima. Taj susret počinje u 20 sati.

   
      Standings provided by Sofascore