21.09.2024., Zagreb, Arena - Turnir u kickboxingu, Glory 95, odrzava se u Areni Zagreb. Photo: Marko Prpic/PIXSELLAntonio Krajinović - Teo Mikelić KRAJINOVIC UDARA
PIXSELL
22.9.2024., 14:24
BORILAČKI SPEKTAKL I JAKI UDARCI SLAVONACA

Nokauti za pobjede. Kedveš i Krajinović istukli suparnike

Glory se napokon vratio u Hrvatsku, a slavonski dvojac istukao suparnike

Arena Zagreb bila je u subotu mjesto održavanja velike borilačke priredbe iz jedne od najvećih svjetskih organizacija. Glory se na neki način vratio u Hrvatsku. Prije deset i pol godina, u ožujku 2014., u Zagrebu je održan 14. Glory event, a u subotu je on doživio svoje već 95. izdanje.

Tada, sad već davne 2014. godine, prva zvijezda priredbe bio je Mirko Filipović, koji se tada borio protiv Remyja Bonjaskyja, kojem je to bio posljednji meč profesionalne karijere. Bonjasky je nakon tri tijesne runde porazio Mirka jednoglasnom odlukom sudaca, ali na svom oproštaju počašćen je salvom zvižduka jer je publika smatrala kako Bonjasky nije zaslužio pobjedu nad Cro Copom, koji je također prije pet godina zaključio svoju karijeru.

Cro Cop u ringu, Plazibat ne

Da se radi o najvećem borcu kojeg je Hrvatska uopće imala, svjedoči i reakcija publike kada je u ring ušao Mirko, koji je odrastao u Privlaci kraj Vinkovaca. Organizatori iz organizacije Glory željeli su zahvaliti Cro Copu, pa su se tako videosnimkom javili neki od najvećih svjetskih boraca svoga vremena, poput Marka Hunta, Petera Aertsa, Ernesta Hoosta, koji su čestitali Mirku 50. rođendan, koji je proslavio 10. rujna. Filipović je u ring ušao, naravno, uz pjesmu Duran Durana Wild Boys, s kojom je godinama ulazio u ringove i oktogone.

- Kada sam čuo svoju pjesmu, srce mi je počelo preskakati. Volio bih da se sada mogu boriti, ali realnost je da imam 50 godina i neću više nikada kročiti u ring. Nikad ne reci nikad, ali mislim da se neću više boriti - rekao je Filipović.

Zasluge za povratak Gloryja u Hrvatsku ima Antonio Plazibat. Trenutno najcjenjeniji hrvatski borac trebao se u Areni Zagreb boriti u glavnom meču večeri protiv Nizozemca Levija Rigtersa. Nažalost, Plazibat je otkazao borbu zbog ozljede, pa je mečeve, pa tako i taj u kojem se trebao boriti, gledao iz publike. Umjesto Plazibata u ring je uskočio Azerbajdžanac Bahrama Rajabzadeh. Pobijedio je na kraju Nizozemac, a ključni trenutak dogodio se u trećoj rundi, kada je Rigters koljenom otvorio posjeklinu na licu svoga suparnika, pa je liječnik odlučio zaustaviti borbu premda je do tada borba bila vrlo izjednačena, štoviše drugu rundu suci su proglasili jednoglasno u korist Rajabzadeha, a prva je runda okončana 3-2 u korist Rigtersa.

Dolazak Krajinovića

Nije Mirko Filipović bio jedini Slavonac koji se našao u subotu u ringu u Areni Zagreb. Svoje prve mečeve u Gloryju, u uvodnom dijelu priredbe, odradila su i dva člana osječkog Svetog Duha, Antonio Krajinović i Filip Matić, koja su nastupila u velter-kategoriji, a na početku glavnog dijela priredbe meč je imao i Đakovčanin Andrej Kedveš.

Krajinović je imao čast otvoriti kompletnu priredbu. Suparnik mu je bio Puljanin Teo Mikelić. Ušao je Krajinović prvi put u profesionalni ring, nakon što je u amaterskom kickboxingu postao svjetski prvak, uz Thompsonov - Dolazak Hrvata. Brzo je okončao Krajinović svoju prvu borbu u Gloryju. Već u prvoj rundi natjerao je suca na brojenje suparniku, a u sljedećem napadu natjerao je Mikelićeva trenera na bacanje ručnika, pa je Krajinovićev prvi meč završio nakon nepune jedne runde.

- Nije bilo pritiska, osjećao sam se ugodno. Sretan sam zbog pobjede - izjavio je 27-godišnji magistar elektroenergetike iz Bilja koji je u slobodno vrijeme kickboksač.

U velter-kategoriji nastupio je i njegov klupski kolega Filip Matić. Svoj debi u Gloryju imao je protiv vrlo iskusnog Francuza Cedrica Doa. Nevjerojatno zvuči da je Matić trebao biti dijelom Glory 95 priredbe kao gledatelj, jer je bio kupio ulaznicu, no pružila mu se prilika čak i nastupiti u ringu, u koji je ušao također uz Thompsona - Geni, geni kameni. Matić se hrabro suprotstavio iskusnijem borcu. Vraćao se u meč unatoč dva knock-downa, ali je u drugoj rundi iz Matićeva kuta bačen ručnik, čime je borba okončana.

21.09.2024., Zagreb, Arena - Turnir u kickboxingu, Glory 95, odrzava se u Areni Zagreb. Photo: Marko Prpic/PIXSELLFILIP MATIĆ Zagreb: Turnir u kickboxingu, Glory 95, u Areni Zagreb, Filip Matić - Cedric Do
PIXSELL

Pucanj AK-47

U drugom meču glavnog dijela priredbe u lakoj kategoriji nastupio je već dobro poznati Andrej Kedveš, 27-godišnji Đakovčanin, kojem je u lakoj kategoriji suparnik bio Francuz Guerric Billet. Kedveš je debi u Gloryju imao u lipnju prošle godine, kada je na priredbi u Rotterdamu svladao Mareksa Pelcisa. Pred domaćom publikom đakovački AK-47 prvu je rundu okončao u svoju korist, ali s tijesnih 10-9. U drugoj rundi Kedveš je bio puno dominantniji, te je i ona otišla na njegovu stranu. Konačno u trećoj rundi Billet pada na pod nakon low kicka te dolazi do prvog brojenja. Đakovčanin nastavlja, pa je bilo drugo, potom i treće odbrojavanje te Kedveš tako dolazi do najveće pobjede u karijeri.

21.09.2024., Zagreb, Arena - Turnir u kickboxingu, Glory 95, odrzava se u Areni Zagreb. Photo: Marko Prpic/PIXSELL Zagreb: Turnir u kickboxingu, Glory 95, u Areni Zagreb, Andrej Kedveš - Guerric Billet KEDVEŠ (UDARA NOGOM)
PIXSELL