Lorena Faktor je bila najbrža u utrci na 100 metara s preponamaUSTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Lorena Faktor je bila najbrža u utrci na 100 metara s preponama

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
18.9.2024., 20:07
DRŽAVNA ATLETSKA SMOTRA U VARAŽDINU

Lorena Faktor i Karlo Salaj na najvišoj stepenici

Bliži se kraj atletske sezone na otvorenom, a Osječani podebljavaju kolekciju medalja u 2024. godini. Varaždin je bio domaćin atletskog prvenstva Hrvatske za mlađe seniore i seniorke, na njemu je naravno nastupala i ekipa AK Slavonija-Žito. I kući se vratila sa sedam odličja te tako ispunila klupska očekivanja na ovom natjecanju.

Lorena Faktor bila je najbrža u utrci na 100 metara s preponama i zaslužila zlatnu medalju s rezultatom 14,50 sekundi. Prvak Hrvatske je uz Lorenu postao i Karlo Salaj u skoku s motkom. Za to mu je bila dovoljna visina od 4,10 metara.

Karlo Salaj osvojio je prvo mjesto u skoku s motkomUSTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Karlo Salaj osvojio je prvo mjesto u skoku s motkom

USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Melani Bosić bila je druga među djevojkama koje su trčale na 100 metara s vremenom 12,51, a David Kurtek bio je srebrni u skoku u vis s preskočenih 1,85 metara. Melani je bila drugoplasirana i na 200 metara (25,36), a odličje istoga sjaja osvojio je i Stjepan Tarcal među motkašima (4,00). Faktor je bila odmah iza Bosić u utrci na 200 metara i tako izborila još jednu medalju, a obje su, uz Petru Šešum i Patriciju Kladarić trčale u osječkoj štafeti 4×100 metara i zauzele četvrto mjesto. Isti plasman još su ostvarili Gabriel Bolarić u skoku u dalj, Mateo Rašić na 400 metara prepone te Petar Schonberger u skoku s motkom.