Zagreb, 17.09.2024. U povodu sudjelovanja i ostvarenih rezultata na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu, predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predstavnike olimpijske i paraolimpijske reprezentacije.foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu
Hina
17.9.2024., 20:05
OLIMPIJCI I PARAOLIMPIJCI KOD PREMIJERA

Rijetko što cijenimo tako kao naš sport i sportaše

Premijer Andrej Plenković primio je u Vladi hrvatske olimpijce i paraolimpijce koji su nastupili na nedavnim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu. Plenković je uime Vlade RH zahvalio olimpijcima, koji su Parizu osvojili sedam medalja, i paraolimpijcima, koji su Francusku napustili s četiri odličja.
- Čestitam vam na načinu kako ste predstavljali našu zemlju na Olimpijskim igrama, koje su za Hrvatsku bile uspješne. Ponosni smo, zadovoljni i sretni zbog vaših rezultata, medalja, a oduševljeni smo i brojnošću naših sportaša u Parizu, što potvrđuje da smo sportska nacija. Ova vlada se još jednom potvrdila kao sportski orijentirana vlada, koja će nastaviti pomagati, podržavati i financirati hrvatski sport. Ono što je posebno važno jest da one temeljne vrijednosti sporta što više približimo mladima, jer imam dojam da je rijetko što u hrvatskom narodu tako cijenjeno i poštovano kao sport i sportaši. Vi ste svi uzori mladima, gledaju vas i žele biti poput vas - kazao je u svom obraćanju premijer Plenković.
Uime sportaša zahvalili su nositelji zlatnih olimpijskih i paraolimpijskih medalja Barbara Matić i Anđela Mužinić Vincetić.
- Stvarno nam je velika čast da nas primaju tako važni ljudi u državi. Razgovaramo, posebno glede situacije u klubovima, te pokušavamo pronaći rješenja kako pomoći hrvatskom sportu. Svake godine sve je bolje i nadam se da će se tako i nastaviti - kazala je džudašica Matić.
Prijmu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici nazočili su Sandra Elkasević, Valent i Martin Sinković s trenerom Nikolom Bralićem, vaterpolisti, kao i gotovo cijela paraolimpijska reprezentacija na čelu s predsjednikom Ratkom Kovačićem te glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač i saborska zastupnica Ljubica Lukačić.