badmintonski klub osijek rujan 2024.USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
ustupljena
17.9.2024., 14:27
ZANIMLJIV I USPJEŠAN VIKEND

Medalje za veterane, ali i pomladak Badmintonskog kluba Osijek

Iza Badmintonskog kluba Osijek zanimljiv je vikend, u kojem su imali dvostruki program. U nedjelju su u dvorani Gradski vrt bili domaćini 3. kruga Hrvatskog kupa za seniore i veterane, a dan prije mlađi članovi kluba imali su uspješan nastup u Novskoj.
Na Kupu u Gradskom vrtu nastupilo je tridesetak natjecatelja, među kojima i petero članova BK Osijek. U seniorskoj konkurenciji domaćini su nastupili samo u parovima. Iva Sesar i Monika Kolak osvojili su četvrto, a Damir Horvat i Zlatko Veber peto mjesto. U veteranskoj konkurenciji Osječani su osvojili najviše odličja. Najuspješnija je bila Monika Kolak s tri titule u kategoriji +45. Osim pojedinačne pobjede slavila je i u ženskim parovima, s Ninom Kovačić (Tigar, Zagreb), te u mješovitim, s klupskim kolegom Brunom Bartom. Bruno je tom prvom mjestu dodao pojedinačnu broncu, a treće mjesto je osvojio par Horvat/Veber u kategoriji +35. Mješoviti par Sesar/Veber bio je drugi.
Dan prije Kupa u Novskoj su nastupili mlađi članovi kluba u 4. krugu Regionalnog kupa. Osječka šestorka kući se vratila s medaljima, a najbolje rezultate imala je u kadetskoj konkurenciji. Najuspješniji je bio Matej Winker, koji je osvojio zlato u parovima, s Endijem Ladišićem (Novska), i broncu u singlu. Njegova sestra Petra bila je pojedinačno treća, a u ženskim parovima s Dorom Šnur osvojila je srebro. Treći je bio par Lara Čaloš/Fedra Tomić. U juniorskoj konkurenciji treće mjesto osvojio je ženski par Lana Momić/Petra Winkler. 

badmintonski klub osijek rujan 2024.USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
ustupljena