Varaždin, 14.09.2024. - Hrvatska muška teniska reprezentacija pobijedila je Litvu sa 4-0 u susretu Svjetske skupine I Davis Cupa koji se igrao u Varaždinu. Treći bod Hrvatskoj koja je time pobjegla na nedostižnih 3-0 i time osigurala da će u veljači sljedeće godine igrati u najvišem razredu najcjenjenijeg teniskog ekipnog natjecanja donijeli su Mate Pavić i Mili Poljičak koji su u dvoboju parova sa 6-4, 1-6, 6-3 svladali Edasa Butvilasa i Viliusa Gaubasa, dok je u posljednjem dvoboju koji mije imao rezulttsku važnost Matej Dodig nadigrao Gaubasa sa 6-3, 6-4. Na fotografiji Matej Dodig. foto HINA/ HTS/ ml
HINA
15.9.2024., 16:31
DAVIS CUP U VARAŽDINU

Matej Dodig: Ispunio sam jedan od svojih snova

Osječkom tenisaču Mateju Dodigu ove se godine događaju lijepe stvari. Upisao je prvu pobjedu na ATP Touru, igra sjajno, a onda je ovoga vikenda debitirao za hrvatsku seniorsku reprezentaciju. I to na kakav način, najbolji mogući. U svom prvom meču u Davis Cupu upisao je pobjedu. Hrvatska muška teniska reprezentacija pobijedila je Litvu sa 4:0 u susretu Svjetske skupine I Davis Cupa koji se igrao u Varaždinu. Dodig je posljednji od Hrvata izišao na teren i nije razočarao. Naprotiv, pokazao se u dobrom izdanju i donio našoj reprezentaciju čistih 4:0. Hrvatska se tako brzo vratila u krug najboljih 28 reprezentacija, odnosno u najviši razred DC-a. Sljedeće godine u prvom tjednu nakon Australian Opena, odnosno u prvom vikendu veljače, igrat će kvalifikacijsku fazu Davis Cupa, odnosno borit će se za ulazak u Top 16. S kim će Hrvatska igrati, znat će se 24. studenoga, nakon finala Davis Cupa.

Treći bod Hrvatskoj u Varaždinu donijeli su Mate Pavić i Mili Poljičak, koji su u dvoboju parova sa 6:4, 1:6, 6:3 svladali Edasa Butvilasa i Viliusa Gaubasa, a u posljednjem dvoboju koji nije imao rezultatsku važnost, ali je imao veliku važnost za 19-godišnjeg Osječanina, Dodig je nadigrao Gaubasa sa 6:3, 6:4. Inače, prvog dana varaždinskog dvoboja prva dva boda za Hrvatsku osigurali su Borna Gojo pobjedom protiv Gaubasa (6:4, 6:2) te Duje Ajduković, koji je sa 7:5, 6:7 (6), 6:2 svladao Butvilasa.

- Presretan sam, osjećaj je poseban. Bio je ovo moj debi za reprezentaciju, ali nisam osjećao neku tremu, zapravo jako dobro i lijepo sam se osjećao. Ovim nastupom i pobjedom ispunio sam jedan od svojih snova. Nikad se nisam toliko puta fotografirao s navijačima i podijelio toliko potpisa - kazao je osječki tenisač nakon savršenog debija u Davis Cupu.