Osijek.03.03.2021. Dvorana Gradski vrt.Kvalifikacijska utakmica u Futsalu za Europsko prvenstvo Hrvatska-UkrajnaNa fotografiji: UtakmicaFoto:Marko Mrkonjic
Marko Mrkonjic
14.9.2024., 07:00
FUTSAL-REPREZENTACIJA KREĆE NA SP-u U UZBEKISTANU

Povratak Hrvatske na veliku scenu. U Bukhari je obračun s Tajlandom točno u podne

Hrvatska futsalska reprezentacija povratak na svjetsko prvenstvo nakon 24 godine odradit će u pravom vestern-stilu.

Izabranike Marinka Mavrovića danas (subota) točno u podne očekuje premijerni nastup na svjetskoj smotri u Uzbekistanu. Vidjet ćemo hoće li Hrvatska u toj utakmici pronaći svog junaka kakvog je imao filmski klasik Točno u podne u liku Garyja Coopera. Naša se reprezentacija za povratak na svjetsku pozornicu pripremila temeljito, a na startu će joj suparnik biti Tajland, koji je široj hrvatskoj javnosti svakako određena nepoznanica, no riječ je o vrlo ozbiljnoj reprezentaciji koja se plasirala na posljednjih pet svjetskih prvenstava.

- Vjerujem da je momčad spremna za izazove koji nas očekuju. Jako dobro smo radili, na priprema odradili sve što je zacrtano da bismo se u prvoj utakmici, protiv Tajlanda, pokazali u najboljem svjetlu. Tajland, za razliku od nas, ima veliko iskustvo igranja na svjetskim prvenstvima, s obzirom na to da je ostvario plasman na sedam posljednjih svjetskih smotri. Nama je, s druge strane, ovo prvi nastup nakon 24 godine. Među igračima se osjeća pozitivna trema, spremni smo za sve ono što nas čeka. Ljudima koji slabije prate futsal Tajland je svakako nepoznanica, ali riječ je o reprezentaciji koju posljednjih dvadesetak godina vode vrhunski strani treneri. Danas je to Rodrigo, koji je kao trener i izbornik imao velikih uspjeha na klupskoj i reprezentativnoj razini, vodio je, među ostalima, reprezentaciju Japana, s kojom smo imali prilike igrati. Dakle, znamo sve o njegovu načinu rada i planu igre - kaže Marinko Mavrović, izbornik naše reprezentacije.

Hrvatska unatoč dugom izbivanju s World Cupa u Uzbekistan nije došla biti prolaznik. Skupina nam je neugodna, ali ne i neprolazna jer su u njoj, uz Tajland, još Brazil i Kuba. No susret s Tajlanđanima označen je kao ključan za prolazak skupine.

- Nakon svega što smo prošli da bismo se plasirali na Svjetsko prvenstvo, a potom odradili i pripreme, sve stane u tu utakmicu s Tajlandom, koja nam je izuzetno važna. Riječ je o izravnom okršaju za drugo mjesto u skupini, koje vodi u drugi krug natjecanja. Naravno da ćemo i protiv Brazila nastojati ostvariti što bolji rezultat, iako smo svjesni da su oni najveći favoriti u skupini - kaže Mavrović, pa zaključuje:

- Pokušat ćemo proći skupinu, dočekati utakmicu u osmini finala, u kojoj je sve moguće.