epa11505841 Rafael Nadal of Spain waves to the spectators after losing the Men's Singles second round match against Novak Djokovic of Serbia at the Tennis competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Roland Garros in Paris, France, 29 July 2024. EPA/FRANCK ROBICHON
EPA
12.9.2024., 20:45
NIJE FIZIČKI SPREMAN

Rafael Nadal odustao od nastupa na njemačkom Laver Cupu

Bivši najbolji tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal odustao je od nastupa na Laver Cupu koji će se od 20. do 22. rujna održati u Berlinu, objavio je ATP.

Nadal se povukao sa sedmog izdanja Laver Cupa, okršaja Europe i ostatka svijeta, zbog zabrinutosti oko svoje fizičke spremnosti.

"Stvarno sam razočaran što neću nastupiti na Laver Cupu. Ovo je ekipno natjecanje i da bih stvarno podržao tim Europe, moram učiniti ono što je najbolje za njih, a u ovom trenutku postoje drugi igrači koji mogu pomoći ekipi da ostvari pobjedu," poručio je 38-godišnji Španjolac.

Nadal je posljednji put igrao na Olimpijskim igrama u Parizu gdje je izgubio od Novaka Đokovića u drugom kolu.

Španjolski teniski as je posljednji put nastupio na Laver Cupu 2022. godine, kada se udružio sa svojim velikim suparnikom, ali i prijateljem Rogerom Federerom u posljednjem meču švicarskog velikana u karijeri protiv Francesa Tiafoea i Jacka Socka.

Nakon meča obojica su zaplakali i bacili se jedan drugome u zagrljaj, a svi okupljeni na terenu su Rogera Federera podigli na ramena uz ovacije pune dvorane.

U dosadašnjih šest izdanja Laver Cupa Europa je slavila četiri puta.