GOJKO MITIĆ
12.9.2024., 19:29
NAKON OSIJEKA PRIJAM U ZAGREBU

Čestitka Donni na rezultatima, ali i predanom humanitarnom radu

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić vratila se u domovinu i “rasprodana” je na sve strane. Početkom kolovoza je na Olimpjskim igrama u Parizu osvojila srebrnu medalju, ali nakon najvećeg uspjeha u karijeri nije kao ostali sportaši došla kući, nego se uputila u nove teniske izazove. Nakon Pariza čekala ju je američka turneja, a onda je, mjesec dana nakon osvajanja srebra, napokon stigla kući. Grad Osijek joj je priredio svečani doček na Trgu slobode, a dan poslije u Banskim dvorima primio ju je ministar turizma i sporta Tonči Glavina. Na prijmu su bili i Donnini roditelji, Brankica i Igor, treneri Nikola Horvat i Ivan Stojić te glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Ministar Glavina čestitao je Donni na srebrnoj medalji u Parizu, naglasivši kako su Olimpijske igre bile samo vrhunac cijele njezine karijere, a posebno ove sezone, u kojoj je stigla do polufinala Wimbledona i do osmine finala US Opena.

- Uz sportski put, zahvalni smo Donni i za njezin predani humanitarni rad, kojem je iznimno posvećena - rekao je Glavina, zaželjevši hrvatskoj tenisačici puno uspjeha i sreće na idućim natjecanjima te nastavak ostvarivanja izvrsnih rezultata, na ponos cijele Hrvatske.

Ministar je također istaknuo da Vlada snažno podupire sport te kontinuirano povećava izdvajanja za sport i sportsku infrastrukturu, što će i nastaviti. Država je Donnu za olimpijsko srebro nagradila s 26.000 eura, ali je ona taj novac samo preusmjerila u osječki Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” i na taj način podržala ideju o senzornom parku.