Damir Jukić
10.9.2024., 18:25
MEĐUNARODNI HRVAČKI TURNIR

Mađari su završili ispred domaćina

Hrvački klub Slatina priredio je tradicionalni međunarodni turnir za mlađe uzraste, kojim je i ove godine obilježio Dan grada Slatine. U dvorani Srednje škole Marka Marulića okupilo se više od 150 mladih hrvača iz 22 kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Natjecatelje i goste je pozdravio, a organizatorima čestitao na organizaciji turnira iskusni i nagrađivani međunarodni sudac olimpijske kategorije Zvonko Očić, koji je deset godina svoje mladosti proveo u Slatini i upravo tu završio osnovnu i srednju školu te napravio prve hrvačke korake na strunjači.

Damir Jukić

Odlukom Svjetske hrvačke federacije i Svjetske sudačke organizacije Očić je sudio na Olimpijskim igrama u Tokiju i ove godine u Parizu. Brojne natjecatelje, njihove trenere i pratnju koji su se i ove godine odazvali na poziv Hrvačkoga kluba Slatina i došli uveličati Dan grada i 727. obljetnicu prvoga pisanog spomena gradskog imena u povijesnim dokumentima pozdravili su također i poželjeli im dobrodošlicu predsjednik Gradskog vijeća Tomo Tomić i obnašatelj dužnosti gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.
Uslijedile su natjecateljske borbe koje su pokazale tko je na strunjači najspremniji.

Hrvački klub Slatina bio je organizator i domaćin turnira

Hrvački klub Slatina bio je organizator i domaćin turnira

Damir Jukić

Uvjerljivo najbolji hrvači bili su predstavnici mađarskoga kluba Del Zselic iz Szigetvara s osvojenih 105,5 bodova, na drugo mjesto plasirali su se domaćini, članovi Hrvačkoga kluba Slatina sa 78 bodova, a treće mjesto pripalo je Sesvetskom Kraljevcu, čiji su natjecatelji skupili 58,5 bodova.