Ustupljena fotografija
10.9.2024., 18:29
DIZANJE UTEGA

Ivona Gavran u Slovačkoj je pomaknula granice

Sjajne vijesti stigle su iz Slovačke - u Šturovu na Memorijalu "Miloš Zelinka" itekako zapažene nastupe odradila je tročlana delegacija Kluba dizača utega Osijek pod vodstvom trenera Petra Bertagnina.
Za rekordne rezultate pobrinula se najbolja hrvatska dizačica, Ivona Gavran, koja je podigla težine koje dosada nisu zabilježene u Lijepoj Našoj. Naravno, riječ je o ženskoj konkurenciji, gdje je ta 25-godišnja Zagrepčanka ostvarila apsolutne nacionalne rekorde. Ivona, inače, nastupa u kategoriji do 76 kilograma, a u Slovačkoj je na podiju odradila najbolje nastupe u dosadašnjoj karijeri. Prvi je put neka naša dizačica podigla 100 kilograma u trzaju. Članici Osijeka to je pošlo za rukom isprve, u ukupno trećem pokušaju. Prije toga očito se dobro zagrijala na težinama od 93 i 97 kilograma. Nakon toga bilo je jasno da će i izbačaj biti rekordan. U prvom pokušaju nije bilo problema sa 107 kg, onaj sljedeći, na 113, nije bio uspješan. Ipak, ostalo je još dovoljno snage za treći pokušaj, u kojem je Gavran podigla 115 kg (naravno da je i onih 215 kg u biatlonu bez premca u Hrvatskoj).
Medalju je osvojio i klupski kolega Gabriel Horvath u U23 konkurenciji. Bio je prvi u trzaju (125), drugi u izbačaju (145) i biatlonu (270). Luka Mršo je među U18 dizačima bio peti u trzaju (80), sedmi u izbačaju (88) i biatlonu (168).