Predstavljena knjiga "Sotinu deset godina tenisa u Vinkovcima", autora Vladimira Čirića

Predstavljena knjiga "Sotinu deset godina tenisa u Vinkovcima", autora Vladimira Čirića

Gordan Panić
4.9.2024., 18:28
povjesničar Vladimir Ćirić

Priča o 110 godina tenisa u Vinkovcima

U Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavljena je monografija "Stotinu deset godina tenisa u Vinkovcima" vinkovačkog povjesničara Vladimira Ćirića. Autor je na jednom mjestu skupio obilje zanimljivog materijala i prikazao vinkovački teniski vremeplov, pa su u toj povjesnici podatci od trenutka početka igranja tenisa u Vinkovcima, od 1913. godine.

- No to još nije bio pravi tenis, nego tek tamo 1921. godine, u sastavu NK Cibalia postojala je sekcija koja je igrala tenis. Poslije, do Domovinskog rata i nakon rata, naši su tenisači imali čak dvije seniorske ekipe. Tada je ostvaren i plasman u prvu hrvatsku tenisku ligu. U knjizi se navode i sva postignuća mladih vinkovačkih tenisačica i tenisača – rekao je Ćirić.

Gordan Panić

Dodaje kako je u knjizi prikazao i razdoblje između dva svjetska rata te pojavu Marice Crnadak, koja je teniski put započela u Vinkovcima, a bila je i višestruka prvakinja bivše države te igrala međunarodne turnire, poput Wimbledona. Posebno je obrađeno najvažnije razdoblje, od 1980. godine, kada grupa entuzijasta ponovno pokreće klub te organizira razne turnire i državna prvenstva. Knjiga sadržava neke podatke i fotografije koji dosad nisu bili nigdje objavljeni.

Predsjednik TK Vinkovci Domagoj Bubalo zahvalio je svim tenisačicama, tenisačima i članovima koji su stvarali povijest vinkovačkog teniskog kluba.