Katia Šegavčić slavila je u Čakovcu

Katia Šegavčić slavila je u Čakovcu

3.9.2024., 20:05
KARATE TURNIR MEĐIMURJE OPEN

Zlato i srebro za Katiju Šegavčić

U Čakovcu je održan međunarodni karate turnir Međimurje Open, što je bilo prvo natjecanje u nastavku sezone. Turnir je imao međunarodni karakter. Nastupili su karatašice i karataši iz 12 zemalja 109 klubova i čak 813 natjecateljica i natjecatelja.

Dobra je to bila provjera i za u ovom trenutku najbolju osječku karatašicu Katiju Šegavčić. Nastupila je u konkurenciji juniorki i mlađih seniorki. U konkurenciji 12 juniorki odlično je odradila tri vrlo zahtjevne kate i zasluženo osvojila zlatno odličje. U starijoj i još zahtjevnijoj konkurenciji mlađih seniorki nakon dvije pobjede poražena je u finalu unatoč odličnom nastupu te joj je pripalo srebro. Već predstojeći vikend slijedi joj nastup u Rijeci, a potom odlazi na još zahtjevnije natjecanje 20. rujna u Budimpeštu. Kruna ovogodišnje naporne i zahtjevne natjecateljske godine bit će nastup na Youth league u Veneciji početkom prosinca. Katia će nastupiti i na svim natjecanjima po planu Hrvatskog karate saveza na kojima će osvojiti dovoljno bodova za nastup na Europskom prvenstvu sljedeće godine u Poljskoj.

Essekerke Paula Šviglin i Lara Gudelj osvojile su brončane medalje

Essekerke Paula Šviglin i Lara Gudelj osvojile su brončane medalje

U Čakovcu su nastupili i članovi Karate kluba Esseker. Kadetkinja Lara Gudelj je u katama osvojila treće mjesto, što je svakako dobra najava forme pred nastup na Mediteranskom prvenstvu koje je na rasporedu od 20. do 23. rujna u Italiji. Treće mjesto izborila je i Paula Šviglin, koja je još uvijek mlađa kadetkinja. U kategoriji mlađih kadetkinja nastupila je i Petra Pukljak, koja je kroz repasaž stigla do borbe za broncu, ali je nažalost izgubila od predstavnice Mađarske. U konkurenciji juniorki je Nikolina Horvatović također ostala na korak do medalje. U borbama je nastupio Marino Đukić u kategoriji kadeta do 70 kilograma. Marino je nakon dobivenog prvog meča izgubio od predstavnika domaćina koji je plasmanom u finale omogućio Marinu repasažne borbe za broncu. Nažalost, porazom od 1: 0 zaustavljen je njegov put do medalje.