29.01.2020.Osijek, SD Gradski vrt - Elitno kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu Hrvatska - Azerbajdzan. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
PIXSELL
2.9.2024., 18:37
FUTSAL SELEKCIJA SPREMA SE ZA SP

U Uzbekistanu je cilj proći skupinu

Hrvatska futsal reprezentacija priprema se za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se igra u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada. Hrvatska je svrstana u skupinu B, gdje će igrati protiv Tajlanda (14. rujna), Brazila (17. rujna), te Kube (20. rujna). Pripreme reprezentacije su u završnoj fazi, a prije odlaska u Uzbekistan naša će selekcija odigrati još jedan pripremni susret. Suparnik će biti Kosovo, a utakmica se igra 7. rujna od 20 sati u Slavonskom Brodu. Hrvatska će na Wolrd Cupu zaigrati nakon 24 godine, pa nema nekih velikih najava uoči odlaska u Uzbekistan.
- Cilj nam je proći skupinu, a onda u nokaut-fazi će odlučivati sitnice. Planirali smo odigrati dvije utakmice s Francuzima, ali su nam otkazali. Također, otkazao je i Iran. To je poremetilo naše planove, a problem je i to što će igrači na Svjetsko prvenstvo otići bez natjecateljskih utakmica u nogama s obzirom na to da naše prvenstvo još nije počelo - rekao je Marinko Mavrović, izbornik hrvatske futsal reprezentacije.