Renato Branđolica/BHM
2.9.2024., 18:27
Svjetske juniorske senzacije

Jana, Roko i Mia na Hanžekovićevu memorijalu

Naše mlade atletičarke i atletičari ostvarili su na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Limi najveći uspjeh hrvatske atletike u tom uzrastu u posljednja dva desetljeća. Jana Koščak osvojila je zlato u sedmoboju, a Roko Farkaš u skoku u dalj, dok je Mia Wild bila srebrna na 100 metara prepone. Sve tri naše juniorske senzacije imat će prigodu na 74. Boris Hanžeković memorijalu ogledati se sa svjetskom atletskom elitom.

Renato Branđolica/BHM

Jana Koščak i Roko Farkaš nastupit će već u petak, 6. rujna na Zagreb City Challengeu na Trgu bana Jelačića, gdje će oboje skakati u dalj. Jana će skakati protiv Jasmine Moore, osvajačice brončane medalje na OI-ju u Parizu u skoku u dalj i troskoku te olimpijske doprvakinje u troskoku Shanieke Ricketts. Roka će na skakalištu dočekati finalist OI-ja u Parizu i novi hrvatski rekorder u skoku u dalj Filip Pravdica te još četvorica koja skaču dalje od 8,15 metara. On će u nedjelju na stadionu Mladosti trčati 200 metara, disciplinu u kojoj je apsolutni rekorder Hrvatske.

Renato Branđolica/BHM

Mia Wild će, pak, trčati u najjačoj utrci na 100 metara prepone u povijesti Hanžekovićeva memorijala, u kojoj čak pet trkačica ima osobni rekord ispod 12,50. Među njima su i olimpijska doprvakinja i europska prvakinja Cyréna Samba-Mayela (12,31) te Ackera Nugent, koja je u petak na mitingu Dijamantne lige u Rimu pobijedila s 12,24, što je četvrti rezultat svih vremena.