Mia Wild
USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
28.8.2024., 19:44
SVJETSKO U20 ATLETSKO PRVENSTVO

Mia Wild u petak u lovu na finale

Peruanski glavni grad Lima domaćin je Svjetskog U20 atletskog prvenstva, na kojem Hrvatsku predstavlja 11 atletičarki i atletičara. Među njima i članica AK Slavonija Žito Mia Wild.

Od predstojeće školske godine maturantica Prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića u Osijeku prošlog je tjedna u pratnji trenera Saše Šešuma i ostatka hrvatske atletske delegacije otputovala u Južnu Ameriku, a u petak će imati svoj prvi nastup. Mia će nastupiti u kvalifikacijama u utrci na 100 metara s preponama, koje su na rasporedu od 9.21 prema lokalnom, odnosno od 16.21 prema srednjoeuropskom, vremenu. Ako uspješno prođe kvalifikacije, poslijepodne će imati i polufinalnu utrku. Vjerujemo kako će i tu utrku uspješno apsolvirati, te nastupiti u finalu, koje je na rasporedu odmah sutradan od 17.05 prema lokalnom vremenu, odnosno nešto nakon ponoći prema hrvatskom. Mia je u Peru doputovala sa šestim najboljim rezultatom u svojoj konkurenciji.

- Za Miju je ovo najvažnije natjecanje ove sezone, u kojoj je već imala puno utrka, i sada želimo potvrdu kvalitetnog i napornog rada. Plasman u finale naš je osnovni cilj. Naravno, prije toga treba kvalitetno odraditi kvalifikacije, u kojima će nastupiti 48 preponašica, i polufinale - rekao je Saša Šešum, trener mlade osječke atletičarke, koja je ostvarila normu i za nastup na 100 metara, ali je odlučeno da se isključivo orijentira na 100 metara s preponama jer je procijenjeno da u toj disciplini ima puno bolje izglede za dobar rezultat.