HRVATSKA OLIMPIJSKE IGRE PARIZ SNIMIO: SLOBODAN KADIĆ DONNA VEKIĆ
SLOBODAN KADIĆ
26.8.2024., 19:32
US OPEN

Uspješan start Donne Vekić, slijedi prilika za uzvrat Belgijki Minnen

Napunila se Donna Vekić samopouzdanjem nakon nastupa u polufinalu Wimbledona, a još više osvajanjem srebrne medalje na terenima Roland Garrosa na Olimpijskim igrama u Parizu.

U takvom raspoloženju stigla je u SAD, gdje je prvo doživjela poraz u prvom kolu Cincinnatija, no brzo se adaptirala na američke uvjete i, što je još važnije, tvrdu podlogu, te je u prvom kolu posljednjeg Grand slam turnira sezone US opena pobijedila Australku Kimberly Birrell sa 6:4, 6:4 nakon sat i 35 minuta igre.

Bila je to prva Donnina pobjeda na terenima Flushing Meadowsa nakon što je tri godine završavala nastup u prvom kolu. Najbolji nastup na US Openu zabilježila je 2019. godine, kada je dogurala do četvrtfinala. Birrell je bila možda i idealna suparnica za start na posljednjem Grand slamu sezone. Riječ je o 147. tenisačici svijeta, a Donna je imala još i dodatni motiv. Naime, Birrell ju je svladala prije pet godina u drugom kolu Australian Opena. Vekić je odlično ušla u meč, već u prvom gemu napravila break i potom ga obranila do kraja seta dobivši taj dio igre 6:4. Breakom je Vekić otvorila i drugi set, povela je 3:1, no 147. tenisačica svijeta je izjednačila na 3:3. Vekić potom ponovo oduzima servis suparnici, ali ga odmah gubi za 4:4. U devetoj igri hrvatska tenisačica radi novi break, a zatim sigurno servira za 6:4 i prolaz.

U drugom kolu Vekić se sastaje s Belgijkom Greet Minnen, koja je u prvom kolu sa 7:5, 7:5 svladala Poljakinju Magdalene Frech. Minnen je trenutno 70. na WTA listi, a može se pohvaliti kako je ove godine svladala najbolju hrvatsku tenisačicu. U drugom kolu travnatog WTA 250 turnira u nizozemskom Hertogenboschu, u lipnju ove godine, Minnen je slavila 6:1, 0:6, 7:5. Donni je, inače, ovo jubilarni, deseti nastup na US Openu