SLOBODAN KADIĆ
23.8.2024., 19:46
New York

US Open: Donna ide na kvalifikanticu

Najbolja hrvatska tenisačica, osvajačica srebrne medalje na nedavnim Olimpijskim igrama u Parizu i polufinalistica Wimbledona Donna Vekić za suparnicu u 1. kolu posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira, US Opena, koji počinje u ponedjeljak u New Yorku, dobila je jednu od igračica iz kvalifikacija, određeno je ždrijebom u četvrtak. U slučaju prolaska u 2. kolo Vekić bi igrala protiv bolje iz ogleda Greet Minnen i Magde Frech.
Druga hrvatska predstavnica Petra Martić za protivnicu je dobila Jessicu Bouzas, a u 2. kolu mogla bi igrati protiv Katie Boulter ili kvalifikantice. Braniteljica naslova, Coco Gauff igrat će protiv Varvare Gračeve, a prva i druga nositeljica, Iga Swiatek i Arna Sabalenka, turnir će otvoriti dvobojima s kvalifikanticama. Zanimljivo, ždrijeb je u 1. kolu spojio dvije bivše pobjednice US Opena, Sofiju Kenin (2020.) i Emmu Raducanu (2021.).
Jedini hrvatski predstavnik u muškom turniru Borna Ćorić igrat će protiv Adriana Mannarina. U slučaju pobjede, čekao bi ga bolji iz susreta Alejandra Tabila i Davida Goffina.