22.8.2024., 20:38
Triatlon

Osječki Tri-team uzorno odradio prvi dio sezone

Ljetni mjeseci su vrijeme u kojem su triatlonci u punom pogonu. Tako je i osječki klub Tri-team u posljednje vrijeme bio vrlo aktivan na nekoliko polja. U biti, za njegove natjecatelje završio je prvi dio sezone, u kojem su lovili formu, ali i trebali postići rezultate koji će im omogućiti pravo nastupa na skorašnjem državnom prvenstvu.

U tom prvom dijelu sezone osječki triatlonci natjecali su se na prvenstvima Hrvatske u duatlonu (vožnja bicikla i trčanje) i u aquatlonu (plivanje i trčanje). Ta su se natjecanja održala u Slavonskom Brodu, a osječki su triatlonci na njima postigli zapažene rezultate. Tako su prva mjesta u duatlonu osvojili kadet Ivan Filipović i mlađa kadetkinja Tončica Vučemilović, a kadetkinje su u ekipnom dijelu natjecanja zauzele drugo mjesto. U aquatlonu Ivan Filipović je bio trećeplasirani, a isto mjesto osvojile su kadetkinje u ekipnom natjecanju. Osim na tom državnom prvenstvu osječki triatlonci sudjelovali su i na dva kola HT lige (triatlon), koja je kvalifikacijska za plasman na Prvenstvo Hrvatske, a ujedno je i natjecanje za državni kup. U ta dva kola oba puta prvi je bio Jacopo Butturini u seniorskoj konkurenciji, a Ivan Filipović u kadetskom uzrastu i Lucija Plužarić u konkurenciji mlađih kadetkinja osvojili su treće mjesto.

- Vrlo sam zadovoljan rezultatima koje smo postigli u prvom dijelu sezone. Ta su nam natjecanja bila važna za provjeru forme, ali i kvalifikacijska za plasman na državno prvenstvo, koje slijedi za nešto više od dva tjedna. Zasad je 15 naših natrjecatelja u tri konkurencije, seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj, osiguralo nastup na Prvenstvu Hrvatske, a ovog vikenda priliku za ostvarivanje tog cilja imat će još dvoje jer se u Slavonskom Brodu održava posljednje, treće kolo HT lige. Vjerujem kako će i oni biti uspješni, pa bismo došli do broja od 17 natjecatelja na državnom prvenstvu - rekao je Aleksandar Tompa - trener osječkih triatlonaca.