epa11532855 Sara Kolak of Croatia competes in the Women Javelin Throw Qualification of the Athletics competitions in the Paris 2024 Olympic Games, at the Stade de France stadium in Saint Denis, France, 07 August 2024. EPA/CHRISTIAN BRUNA
EPA
9.8.2024., 20:06
POSLJEDNJI HRVATSKI MOHIKANCI U PARIZU

Može li Sara Kolak ponovno postati senzacija, a Šapina povećati hrvatsku riznicu?

U nedjelju službeno završavaju XXXIII. Olimpijske igre u Parizu, a trenutno je puno više naših olimpijaca koji su se vratili kući od onih koji su još na poprištu događaja i očekuju svoje nastupe.

Osim vaterpolista, koji će se u nedjelju boriti za medalju, tijekom vikenda Hrvatska će imati predstavnike u atletici, taekwondou i kajaku na mirnim vodama. Već u jutarnjoj matineji, od devet sati, prvi, ali, vjerujemo, ne i posljednji put u Parizu će na tatami izići Ivan Šapina, posljednji hrvatski predstavnik u taekwondou.

Tekvondo: Golubić srebrni, Šapina brončani na Grand slam turniru u WuxijuZAGREB, 20. prosinca 2023. (Hina) - Svjetski prvak u kategoriji do 74 kg 22-godišnji Marko Golubić (TK Metalac) je osvojio srebro na World Taekwondo Grand Slam turniru u Wuxiju, dok se Ivan Šapina (TK Marjan) okitio brončanim odličjem.
HINA

Šapina nastupa u kategoriji +80 kilograma, a, kao što smo već naučili, onaj tko ide do medalje, ima iscrpljujući dan, u kojem će se rasplet dogoditi tek u večernjim satima. Nadamo se da bi se Šapina mogao pridružiti Leni Stojković među osvajačima hrvatskih medalja u Parizu u taekwondou. Svoju polufinalnu utrku u utrci na 500 metara kajaka jednosjeda imat će i Anamarija Govorčinović. Njezina druga polufinalna utrka na rasporedu je u 10.40. Ostvari li plasman u finale, bio bi to doista pothvat za 27-godišnju kajakašicu rodom iz Hrvatske Kostajnice.

SUBOTA U PARIZU

TEKWONDO - Ivan Šapina nastupit će u kategoriji iznad 80 kg u 9 sati

KAJAK/KANU MIRNE VODE - Anamarija Govorčinović nastupit će u polufinalu kajaka jednosjeda u 10.30, uz mogući nastup u finalu u 10.40

ATLETIKA - Sara Kolak nastupit će u finalu bacanja koplja u 19.30


Senzacionalna olimpijska pobjednica u bacanju koplja iz Rija de Janeira, Sara Kolak, u subotnju večer, od 19.30, na velkoj pozornici Stade de Francea nastupit će u finalu, u koje se plasirala drugim rezultatom kvalifikacija i svojim daleko najboljim rezultatom sezone. Kada bi ponovila rezultat iz kvalifikacija, kada je u drugoj seriji koplje bacila 64,57 metara, bio bi to rezultat dostojan borbe za medalju. Sara je iznenadila u Riju, pa onda malo pala, Pariz je najbolje moguće mjesto da se vrati na velika vrata u svjetski vrh. Posljednje hrvatske predstavnice koje će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu bit će naše maratonke Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro. One će svoju utrku započeti u nedjelju u osam sati ujutro.