Pariz, 07.08.2024 - Utakmica četvrtfinala turnira u vaterpolu na Olimpijskim igrama Pariz 2024, Hrvatska - Španjolska. Na slici izbornik Hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak.foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Pariz, 07.08.2024 - Utakmica četvrtfinala turnira u vaterpolu na Olimpijskim igrama Pariz 2024, Hrvatska - Španjolska. Na slici izbornik Hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak.
foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

7.8.2024., 20:59
Nikad nas nemojte otpisivati

Izbornik hrvatskih vaterpolista: Dok god ne uzmem to zlato, neću biti miran

Nakon što je u razmaku od mjesec dana početkom ove godine odveo momčad do naslova viceprvaka Europe i prvaka svijeta, izbornik hrvatski vaterpolista je kazao:
- Zna se što je naš i moj cilj, želim olimpijsko zlato!
U Parizu zasad ide po planu. Barakude su znale brljati u utakmicama u skupini, ali nokau-fazu su otvorile - odlično. Pobijedili su prvog favorita turnira Španjolsku s 10:8 i plasirali se u polufinale olimpijskog turnira. Tucak i igrači poručuju "posao još nije gotov", odnosno kako tek sada počinje "ono pravo".
- Moj križ je takav da moram ići težim putem u životu. Rekao sam nakon poraza od Amerike da netko gore ipak odlučuje o svemu. Zašto nam je odabrao ovaj put, zna On. Eliminirali smo velikog protivnika, godinama nam se 'provlačio', sad je 'dobio'. Nama tek sada ono pravo počinje - kazao je Tucak.
Hrvatska će u polufinalu u petak igrati protiv pobjednika susreta Italija - Mađarska.
- Smirit ćemo emocije, svesti ih na nulu. Moj cilj je olimpijsko zlato, dok ga ne uzmem, neću biti miran. Što će Bog dati, vidjet ćemo. Utakmice ne pobjeđujemo ni on, ni ti, ni ja, nego mi, samo mi. Što se protivnika u polufinalu tiče - tko god da dođe, mora on više misliti o nama nego mi o njemu - zaključio je Tucak.
Odličan je s osam obrana na vratima bio Marko Bijač, jedan od glavnih junaka hrvatske pobjede nad Španjolcima.
- Cijela momčad je bila fantastična. Sjajno smo pripremili utakmicu, uspjeli smo otupiti najveće oštrice španjolskog napada. Bili smo koncentrirani, plivački raspoloženi i znali smo da ako mi budemo dobri, Španjolcima neće biti lako. U obrani smo radili upravo ono o čemu smo govorili u posljednja dva dana, pokrili smo njihove najbolje šutere, tako da je i meni na golu bilo lakše - rekao je kapetan Bijač, kojemu je također svejedno tko će biti protivnik u polufinalu:
- Ponajprije moramo gledati sebe i onda tko god dođe u polufinalu - neće mu biti lako.