epa11524167 A tourist boat sails on the Seine River, in Paris, France, 04 August 2024. According to Paris Olympics organizers, the swimming training session scheduled on 04 August for the triathlon mixed relay event has been canceled after recent heavy rain affected water quality levels in the Seine river. It is the second consecutive day the triathlon training session is canceled. EPA/ANDRE PAIN
EPA/ANDRE PAIN
6.8.2024., 11:31
VODA NIJE PRIKLADNA

Otkazan trening za plivačka natjecanja u Seine

Trening u Seini za plivačka natjecanja na otvorenim vodama otkazan je u utorak jer je voda bila neprikladna za plivanje, objavili su organizatori Olimpijskih igara u Parizu.

Ovo je peti otkazani trening od početka Olimpijskih igara, nakon što su prva četiri bila za triatlon, zbog čega je muški triatlon odgođen za jedan dan.

Otkazano je i upoznavanje s plivačkom rutom.

"Nakon dnevnog sastanka o situaciji jutros između Ville de Paris, Paris 2024. i World Aquaticsa, odlučeno je da se upoznavanje koje se trebalo održati danas, 6. kolovoza 2024., otkazuje", stoji u priopćenju World Aquaticsa.

Nije naveden razlog za otkazivanje, ali je rečeno da će dodatne informacije biti dostupne kasnije u utorak. Sastanak vođa timova i brifing trenera i dalje će se odvijati prema planu.

Da bi mogli pustiti sportaše plivati u rijeci, organizatori  pomno prate dvije razine fekalnih bakterija: onu bakterije E. Coli i onu enterokoka.

Francuske vlasti potrošile su 1.4 milijarde eura na unaprjeđenje kanalizacijskog sustava glavnog grada, obećavajući da će rijeka biti dovoljno čista da se stanovnici u njoj mogu kupati do sljedećeg ljeta.

U četvrtak i petak na rasporedu su plivačke maratonske utrke za žene i muškarce.